Jen taková zajímavost k neoriginálním tonerům do tiskáren

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

Jen taková zajímavost k neoriginálním tonerům do tiskáren

#1 Příspěvek od Michal22 »

Narazil jsem na to náhodou, neumím z toho reálně rozluštit, jaké další úskalí by z toho člověk mohl mít.
Ale za přečtení to asi stoí:
https://medium.seznam.cz/clanek/za-prod ... ziti-39749
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Tak určitě :-) Zástupce výrobce originálu si vymůže u soudu právo k prohlídce, vtrhne do firmy, najde v tiskárně toner porušující patent a nechá zavřít zaměstnace, co kazetu koupil. Kdopak asi tak za ten článek zaplatil ?
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Ruprecht

#3 Příspěvek od Ruprecht »

Nějak se nám tu rozjíždí podivná tonerovo-inkoustová kampaň
https://www.chip.cz/zakaznici-se-zlobi- ... upozorneni
Přitom řešení je nasnadě - pro přístup k jakékoli výpočetní technice a k síti bude nutné se přihlásit identitou, pak bude jasné na koho si došlápnout. A to třeba kvůli nelegálnímu inkoustu :wink:
Zaky, takže jinak: zástupce výrobce originálu se dotáže tiskárny online po síti, zdali má originální toner a pokud ne, tak rovnou pošle přihlášené identitě elektronický platební příkaz do povinné datové schránky. A pokud nezaplatíš, vypnou ti po síti elektromobil (kam musíš být taky přihlášený, protože evidence uhlíkové stopy), takže ani neodjedeš
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas-Peca »

Snažil jsem se zjistit, kde se tyto tonerové kazety porušující patenty berou a dle všech indicií se jedná o výrobu v Číně, kde si s patenty prostě nikdo neláme hlavu.

Pan novinář zřejmě bude investigativec :) :roll:
pocitujlasku

#5 Příspěvek od pocitujlasku »

pockat, ale je rozdiel padelek a neoriginalni. padelek je predsa to, co sa tvari ako original, teda vyzera presne tak, aj s logom vyrobcu originalu...
neoriginal je nieco, kde je uvedeny iny vyrobca a je len kompatibilny s originalom - a to predsa nie je zakazane pouzivat.
Cize padelky su nezakonne uz dlho.
No vidis, a tak si sa bal
ok1hga

#6 Příspěvek od ok1hga »

Ruprecht píše:Nějak se nám tu rozjíždí podivná tonerovo-inkoustová kampaň

. . . jo, tak honem měnit
Přílohy
vymenatoneru.jpg
vymenatoneru.jpg
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Preto si nikdy nekupujte tlaciarne HP. Nikdy.
kejki

#8 Příspěvek od kejki »

Asi tak nějak, není to poprvé a navíc se to zhoršuje. Znefunkčnit originální a zaplacené kazety pod záminkou ochrany kvality tisku?
DukeNuke

#9 Příspěvek od DukeNuke »

On asi prcák najde řešení. Rozcházel jsem postarší xerox, který odmítal sežrat neoriginální toner a zjistil jsem, že problém je v čipech. Vzal jsem čipy z číny, přehodil jsem je a xerox jede.
houmr

#10 Příspěvek od houmr »

Ruprecht píše: A to třeba kvůli nelegálnímu inkoustu :wink:

Slovy klasika: Já jsem se třeba nikdy nedozvěděl, proč všechy rukopisy Aloise Jiráska jsou psány školním a tedy kradeným inkousem! A že to bylo nějakého inkoustu... :D
pocitujlasku

#11 Příspěvek od pocitujlasku »

Je to podobny problem, ako bol s hracimi konzolami. Samotna tlaciaren ma cenu stlacenu na minimum, a zaraba sa na toneroch.

DukeNuke: nestras, ze aj xerox ma taketo srandy. Mam doma jednu multilaser, a zatial mi berie aj neorigo tonery, tak dufam, ze im nebude stat za to robit nejake automaticke aktualizacie a pridat tam nejaku kontrolu originality
_luky_

#12 Příspěvek od _luky_ »

..a proto jsem si nedávno koupil Brother. Totiž všechny HP tiskárny, jejichž označení končí písmenem "e" si při každém tisku kontrolují kazetu proti databázi HP. Takže bez připojení k internetu to netiskne ani s originální kazetou. Oproti toneru do Brother, který se ani nevyplatí vyrábět neoriginální, protože i ty originální stojej pár korun.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

HP ma v novych tlaciarnach tak srackovy firmware, ze je to schopne padat pri komunikacii s ich servermi.

Videl som to na HP Color LaserJet MFP M283fdw - jedneho dna sa to zacalo dokola restartovat. Pomohlo az odpojit sietovy kabel, potom sa dalo dostat do menu a vypnut tam "HP Web Services".
HF_Tech

#14 Příspěvek od HF_Tech »

nemá cenu se rozčilovat.
Prostě nekupovat HP. Dávno to už není značka.
pocitujlasku

#15 Příspěvek od pocitujlasku »

HP sa uz roky vyhybam, kedy sa do jednej firmy kupilo cca 15 notasov a 6 islo obratom na reklamacku, lebo sa nedali ani zapnut. Dalsich par kusov po roku odislo - zacal blikat caps lock, co znanema poskodena MB.

Ja som si tiez s nim uzil, ked odisla grafika a potom tiez ten caps lock. vyskusane vsetko, nic nefungovalo. A po par mesiacoch v skrini (s nabitou baterkou) sa zrazu rozbehol a ide uz vyse 6 rokov. akurat na intelacku grafiku, lebo ati je poskodena.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“