sony tc-ke600

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rolland

sony tc-ke600

#1 Příspěvek od rolland »

Ahoj,potřebuju poradit s tímto deckem.Má dost zvýšené kolísání otáček,na začátku kazety to ještě jde,na konci se to už nedá poslouchat.Je to 3 motorový systém.Na řemínku který pohání setrvačník je v jednom místě asi 1mm silný proužek,zajímalo by mě jestli to je na kontrolu toho řemínku jestli je už natažený nebo tak.Dík
Hill
Administrátor

proužek?

#2 Příspěvek od Hill »

podle toho proužku se jen nastavuje rychlost.
Ale kolísání způsobuje ztvrdlý povrch přítlačné kladky - dobře umýt izopropanolem (nebo aspoň 🤐). Většinou pak víc nepotřebuje.

Prokluzující řemínek se dá na nějakou dobu "oživit": kápni na něj kapku Jaru a nech ho rozleštit. Napřed bude klouzat naprázdno, pak zabere. To postačí po dobu, než seženeš nový (mimochodem v TC209 ho takto oživuju zhruba jednou za rok a pořád chodí bez výměny).

Pak bývá problém s převodem mezi motorem zpětného převíjení a unášečem - tahem pásku se vzpříčí, ale tuto závadu měly decky řady TC-20x, příliš tenká hřídelka s dlouhým vyložením od ložiska, byla to sice makačka, ale to ložisko šlo vyndat a otočit o 120 stupnů; u novějších konstrukcí mechanik už jsem se s tím zadíráním nesetkal, mají také jiné uložení trnů. Ale jestli je pásek napínaný protitahem, zřejmě převíjecí motor dostává moc.
Podobně, když navíjecí motor dostává moc, vytrhává pásek zpod přítlačné kladky.
No, projdi si to. Někdy to nalezení příčiny chvíli trvá.
rolland

#3 Příspěvek od rolland »

Tak jsem vydrhl tu přítlačnou kladku a jede to bez nejmenšího problému.Takže díky Ti moc.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“