Kabel na prodloužení sond DS18B20

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Kabel na prodloužení sond DS18B20

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, nevíte prosím někdo označení kabelu co se používá u Dallas teplotních sond DS18B20? Je černej, průměr 3,8 mm, lanko 3 x AWG28 (odhadem) barva žlutá, červená, černá? Na netu jsem to v ČR nikde nenašel, nejblíž je TME ale blbý barvy, větší průměr a průřez. Na nastavení oiginálního kabelu změna barev je docela problém. PRCák a podobný mě nezajímají, musí to mít doklad a sehnatelnej atest. A musí to být do týdne.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

LiYY typ by neposloužil?
Třeba LiYY 3x0.25, jako je k elektro samozamykacím zámkům BERA?

EDIT: Aha, to je ten z odkazu. :)

Tak třeba tento nebo tento?
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Díky za tip na to nestíněný RBG, vůbec jsem netušil, že se dělají i s tak malým průřezem a průměrem. Pokud neseženu originál, tak ho použiju. Bude tam modrej navíc, hlavně že barvy ostatních budou pasovat.
Ten stíňák bude asi dost tvrdej.
Jirka

Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

Ještě by se dala použít čtyř žilová "telefonní placatice". Blbě se ale spojuje a jiným typem kabelu.
Příklad
Naposledy upravil(a) Cowley dne 03 úno 2024, 19:00, celkem upraveno 1 x.
alj

#5 Příspěvek od alj »

Doručuji použít stíněný kabel. Jinak ti to při delším vedení bude dělat problémy. Mám s tím nedobré zkušenosti. O těchto čidlech byla diskuze i zde na bastlírně.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Loxone používá DB16S20 jako podlahový sondy u elektrickýho topení. Takže sonda je přímo mezi topnejma kabelama. Do těch topných kabelů valí napájení přes triakový SSR. V baráku bývá 100 - 150 m rozvodů teploměrů a skoro všude používají kabel UTP. Vyjímečně SYKFY. No a problémy s tím nemají. Já to mám naprogramovaný s CRC a navíc se při každým načítání kontroluje adresa každý sondy aby se opravdu četla hodnota tý na požadovaný pozici. Sice by se musel při výměně sondy znovu kompilovat program s novou adresou sondy ale spolehlivost to vyváží. Možná to ještě předělám, aby adresy sond byly v EEPROM, (u ESP8266 vlastně ve Flash) a při restartu s nějakým jumperem by se daly na začátku načíst a uložit.
Jinak jsem právě odzkoušel nastavit jednu sondu 100m klubem CYLY 3Cx0,5 a to klubo nasadil na běžící komutátorovou Narex vrtačku, co má bouchlej odrušovák. Naprosto žádnej datovej problém.

Jo a ty originální kabely má v nabídce Láska. Sice píše, že jen metrový kusy ale zkusím mu zavolat, jestli mu to chodí už nasekaný po metru a nebo to seká sám.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Součástky“