Myčka AEG nefunguje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
VR46

Myčka AEG nefunguje

#1 Příspěvek od VR46 »

Dobrý den, mám problém s myčkou AEG typ F65401IMOP. Po spuštění jakéhokoliv programu myčka 3x krátce odčerpá zbytkovou vodu a poté začne napouštět vodu k mytí. Ale pokaždé při napouštění mycí vody po stejnou dobu běží i vypouštění čerpadlo. Do další fáze mytí myčka nepřejde. Čas mytí se normálně odpočítává. Myčka neukazuje žádnou chybu. Vše jsem vyčistil, snímač hladiny a hadička k němu jsou nové. Zkusil jsem odpojit i topení, ale myčka se pořád chová stejně. V testovacím režimu jednotlivé komponenty fungují. Setkal se někdo s podobnou závadou?? Předem děkuji za jakékoliv rady
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Neni to proplach po regeneraci? Co se stane kdyz to nechas delsi dobu?
VR46

#3 Příspěvek od VR46 »

Nechal jsem to běžet 10min a pořád to samé dokola. Při napouštění vody to rovnou vypouští. Ještě doplním, že regenerátor myčky je cca poloviční velikosti a neobsahuje snímač průtoku vody.
jirika

#4 Příspěvek od jirika »

Zkontrolovat čidlo vyplavení myčky. Měl jsem něco ucpané a voda vytekla do vany pod myčkou. Seplo čidlo vyplavení a při napouštění jelo i odčerpávání.
VR46

#5 Příspěvek od VR46 »

Čidlo vyplavení je v pořádku a plovák také - dole v myčce je sucho. Toto jsem vyzkoušel mechanicky a reaguje jak má.
matahari

#6 Příspěvek od matahari »

Co zkusit odpojit vypouštěcí čerpadlo, jestli se náhodou voda napustí jak má a začne fungovat oběhové čerpadlo s mytím.
VR46

#7 Příspěvek od VR46 »

To jsem samozřejmě již vyzkoušel několikrát - vyskočí chyba I20 nebo I30. Už mě napadá pouze chyba v elektronice.
matahari

#8 Příspěvek od matahari »

Není tam zaseknutý bezpečnostní tlakový spínač proti přeplnění myčky vodou?

např. https://shop.aeg.cz/mycky/mycky/elektro ... 1528189127
VR46

#9 Příspěvek od VR46 »

Psal jsem již v úvodu. Tento snímač je v myčce nový včetně hadičky a nátrubek i s jímkou kde je hadička připojená je kompletně vyčištěný.
bu2520

#10 Příspěvek od bu2520 »

Setkal jsem se s touto závadou několikrát je to nějaký bug v programu řj. Možná by pomohlo přehrát FW . Ale nikdy jsem to nezkoušel protože nemám potřebné vybavení.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

Jenom mě tak napadla jedna věc, nepomohl by reset programu (současné zmáčknutí tlačítek "Delay+Start")? Já mám myčku AEG F77010W0P a u ní takováto možnost je jenom si nejsem jistý zda pro tuto Tvojí chybu.
VR46

#12 Příspěvek od VR46 »

U myčky je tato možnost taky. To jsem vyzkoušel jako první a beze změny. Myčka bohužel žádnou chybu nezobrazuje a odečítá čas jako by normálně umývala - nechápu.
JirkaZ

#13 Příspěvek od JirkaZ »

Kdyby to byl bug v (neměnném) programu řj, tak by to pravděpodobně dělalo od začátku, ne?

Ledaže by šlo o naprogramované kurvítko aktivující se po určité době (celkem známý příklad z poněkud náročnější sféry).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
bu2520

#14 Příspěvek od bu2520 »

Těch případů jsem mě cca 15 za posledních pět let, vždy pomohla výměna řídící jednotky. Několikrát bylo zmíněno, že tomu předcházely krátkodobé výpadky v síti. Z toho usuzuji, že se nabořil program. Ani přehrání eepromy, ze zdravého kousku nepomohlo. Jednou jsem měl možnost, přehodit procesor z vypálené desky a to pomohlo . Tak že jisté indicie by tu byly.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Moze procesoru hnit obsah flash. Checksum si zjavne nekontroluje, ze by ukazal nejaku chybu.

V tomto boli najlepsie mask ROM.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“