Právě jsem se vrátil z FÚ

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Právě jsem se vrátil z FÚ

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Tak jsem navštívil úřad , abych si vyzvedl tiskopisy na daňové . Jako trubka jsem po roce poprvé otevřel datovku . Mám jen spící živnosťáky . Tam nic . Na infu úřadu jsem si jen chtěl ověřit , zda mám správný tiskopis . Maník mi nechtěl odpovědět , bez rodného . Řekl jsem mu , že podám papírově i s pokutou 1000,- . Začal mi vysvětlovat , že prostě digi musím . Pak mne odpálkoval na úřednici , kterážto mne řeší . Náhodou šla z oběda a tak jsme se srazili na chodbě . A tak nyní vím , že jsem si datovku nemusel otvírat nadále . A to základní , i když má člověk 10 živnosťáků , ale nemá v daném (2023) roce na ně deklarovaný příjem , ale musí dát daňové ze závislé či nájmu , MŮŽE podat daňové na papíře .
Olchor

#2 Příspěvek od Olchor »

Nebuď taková stará zapšklá konzerva. Taky jsem ze začátku trochu brblal, ale rychle jsem zjistil, že podání DP elektronicky je mnohem rychlejší a pohodlnější naž papír. Mají to docela vymakané, formulář si sám spoustu dat doplní a vypočítá sám. Navíc - můžeš načíst podání z minulého roku a jen doplnit aktuální údaje. Jediné, s čím jsem napoprvé trochen zápasil byl správný název živnosti, musí souhlasit s jejich seznamem.
Stejně tak je bez problémů el. podání přehledu o příjmech pro VZP a OSSZ.
Za mě pochvala.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Neumíš číst , znovu a lépe .
matahari

#4 Příspěvek od matahari »

Z toho tvého prvního příspěvku nejde poznat, jestli v něm machruješ, nebo si stěžuješ.
Jasně ti Olchor píše, že bys měl ušetřenou cestu na FÚ, nemusel bys tam otravovat několik lidí, protože bys ten svůj PC doma konečně využil trochu účelněji. V něm by sis to naklikal, samo by ti to spočítalo a zkontrolovalo a na FÚ bys poslal jen XML.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Oznamuji , že není třeba podávat digitálně , když se ti nechce . Mám tři druhy příjmu , mimo podnikání a za chyby podané ručí plátce daně . Nebudu riskovat a na papíře to zanesu babám a ty mi to na počkání skouknou .
Je vidět , že nesleduješ realitu , je asi půl milionů neotevřených schránek a stejnětolik ukončení živností , zbytečně . Třeba to pochopíš , když budeš ve stejném stavu . Moji informaci může využít spousta abonentů . Jinak podle sebe soudím tebe ...............
matahari

#6 Příspěvek od matahari »

Tak jo, pořádně si vydrbeš ruky solvinou a strávíš půl večera vyplňováním papírů. Nakonec si vše dáš do složky a slavnostně to odvezeš na FÚ. Tam počkáš ve frontě s podobnýma jelitama jako ty, abys ti to baby zkontrolovaly a zaneseš to na podatelnu.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Ty toho zase nakecáš, že? On má pravdu a jde mu jen o to, že příjem z nájmu může dát papírově. Jestli si kolem toho bude dvě hodiny umývat ruky, stráví na cestě další dvě hodiny či něco jiného, tak to je jen jeho problém. Já osobně půjdu taky dát přiznání z nájmů papírově i když bych to elektronicky zvládl, ale za tu jednu minutu ve frontě při odevzdání mi to stojí a zaparkuji tam na pět minut když pojedu kolem a doma si to dám do vitrínky. Samozřejmě si výsledek elektronicky zkontroluji a rád se pobavím se svou správkyní daně, aby se tam nenudila, když to všichni dávají přes ten internet. :wink:
Ruprecht

#8 Příspěvek od Ruprecht »

Prostě nám to některým vyhovuje "analogově".
Linux neumím a nechci, s obchodními podmínkami nových Windows ani Applu ani Androidu nesouhlasím, tudíž nic toho nepoužívám. Tak jakou jinou možnost mi dává stát ke komunikaci? Papír. :wink:
A nejsem placený (a ani se necítím) jako pokladní, ani jako pořizovačka dat, přece jim nebudu brát práci.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Cust

#9 Příspěvek od Cust »

Víš o tom, že koupí papíru automaticky podepisuješ kupní smlouvu? Znáš ji? Vyhovuje ti? :lol:
Ale pravda, dáš práci ještě autoservisu a kontrolorům korektního parkování.
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

BOBOBO píše:Třeba to pochopíš , když budeš ve stejném stavu .
Myslíš, že matahari je v jiném stavu???
On přeci jen psal, že je to jednodušší elektronicky, ne že je v jináči.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Už jsem si myslel , že je po tobě . :lol: :lol: :lol:
Tedy stavů může být asi 50 , ale pro tebe jeden .
Cust

#12 Příspěvek od Cust »

BOBOBO píše:Už jsem si myslel , že je po tobě . :lol: :lol: :lol:
Tedy stavů může být asi 50 , ale pro tebe jeden .
Ani omylem, já nepsal o jednom, já psal o jiném. 8O
matahari

#13 Příspěvek od matahari »

Ještěže se naštěstí BOBOBO Právě vrátil z FÚ a ne z hradu. Jo, pochopil jsem, že někteří se vlastně chodí na FÚ pochlubit, jak to stále umí papírově. Všechna čest a omlouvám, pokud jsem se někoho dotkl. Vzdušnou čarou mám FÚ 300 metrů a asi tam taky zajdu.
milosak

#14 Příspěvek od milosak »

Když jste tu nakousli datovky neví někdo z vás jak se podává přehled
pro VZP a socku ??
VZP jsem podal jako přílohu k datové zprávě ve formátu pdf a socku
zatim nemám (v přehledu) protože ještě nepřišlo závěrečný vyučtování
...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Habesan »

Jen jestli se nevrátil z odmašťovny.
Odpovědět