Mám trochu problém na autorádiu Blaupunkt Verona CR43, kde se mi při poslechu stanic na FM do toho míchá i nějaká stanice na AM a to celkem nahlas. Chci se zeptat, zda se s tímto už někdo setkal. Mám podezření na vadný filtr 10,7MHz v mezifrekvenci, ale nejsem si jistý. Možná by stačilo to AM jen odpojit, stejně ho neposluchám. Pokud by se objevil nějaký nápad, díky předem
Na FM je slyšet i AM na Blaupunkt Verona CR43
Moderátor: Moderátoři
- MPazdera
- Kontaktovat uživatele:
Na FM je slyšet i AM na Blaupunkt Verona CR43
Mám trochu problém na autorádiu Blaupunkt Verona CR43, kde se mi při poslechu stanic na FM do toho míchá i nějaká stanice na AM a to celkem nahlas. Chci se zeptat, zda se s tímto už někdo setkal. Mám podezření na vadný filtr 10,7MHz v mezifrekvenci, ale nejsem si jistý. Možná by stačilo to AM jen odpojit, stejně ho neposluchám. Pokud by se objevil nějaký nápad, díky předem
Kdysi jsem to četl a pokládal jsem to za nesmysl, dokud jsem nepotkal jednoho, který měl tento problém, dokud nevyměnil rezavé blatníky za nové. Ovšem, pravda, jezdil kolem AM vysílače Mnichovo Hradiště.
Nakonec podobné vlastnosti může mít utržený spoj na kostru přímo v rádiu, případně špatně ukostřený plášť anténního kabelu.
Re: Na FM je slyšet i AM na Blaupunkt Verona CR43
MPazdera píše:Zdravím.
Mám trochu problém na autorádiu Blaupunkt Verona CR43, kde se mi při poslechu stanic na FM do toho míchá i nějaká stanice na AM a to celkem nahlas. Chci se zeptat, zda se s tímto už někdo setkal. Mám podezření na vadný filtr 10,7MHz v mezifrekvenci, ale nejsem si jistý. Možná by stačilo to AM jen odpojit, stejně ho neposluchám. Pokud by se objevil nějaký nápad, díky předem.
Nejspíš máš pravdu,už jsem se s tím taky setkal a to 2x,poprvé to byl zmíněný filtr a podruhé to byl kondensátor(keramika) v obvodech VCO v demodulaci.