Funguje vůbec DCF?
Moderátor: Moderátoři
Funguje vůbec DCF?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
V podezření jsou ftv panely, ty taky ruší jak prase, respektive střídač a vodiče jsou anténa (ale ne v noci). Musel jsem dát už dávno na vstup střídače odruš. filtr aby se poblíž dalo poslouchat FM rádio.
- hajeklubos
- tomasjedno
K té synchronizaci, jeden budík se nastavil sám, druhý na stole ne. Musel jsem vypnou PC, nasměrovat ho feritkou kolmo k západu a stisknout tlačítko vynuceného hledání signálu. Pak se chytil během pár minut. Mám i nástěnné hodiny, které se synchronizují v 1:00, takže ty teď taky ještě nejdou správně, ale vím, že se každou noc korigují. Ručičky se rozběhnou rychle, nastaví se 00:00 a až chytnou signál, nastaví se přesně. Jsou uvnitř bytu, v koupelně a tam jim to trva cca 6-7 minut.
Do práce jsem si koupil malý stolní ručičkový hodiny, které mají stejný strojek jako ty moje na zdi a v návodu píšou, že by se měly chytit do 8 až 13 minut. Když jsem je zprovozňoval, taky jsem je musel dát aspon metr od přístrojů a správně orientovat feritku.
U některých strojků může být feritová anténa úhlopříčně kvůli prostoru, tak je třeba na to taky dát pozor.
K synchronizaci DCF strojek donutíme samozřejmě i krátkodobým odpojením napájení.