TRANSYLVANIA CS 620 otáčky

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

TRANSYLVANIA CS 620 otáčky

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdravím, potřeboval bych zvýšit otáčky motoru u uvedeného kazetového magnetofonu. Zatím je to jen na dálku, nemám ho v ruce. Hledal jsem v rámci přípravy servisní manuál a jediné co jsem našel je toto http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... O-57121265
tam se podle mých zkušeností chlubí co všechno mají ale nedá se od nich nic stáhnout (občas na ně při hledání narazím a nějak jsem nepochopil, k čemu je dobré holedbat se, co všechno mám a nedat to k dispozici). Umíte to někdo od nich vymámit nebo máte někdo prosím návod ke zmíněnému přístroji?
Dík za případnou pomoc a hezký den Jarda
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

Cosi zdánlivě je i na radiomuseum, ale za "servisní manuál" považují jeho první stránku a tím to končí.

Podotýkám, že takto to funguje po odeslání žádosti o stažení, čili po předání kontaktních údajů (byť stvořených jen pro tyto účely)...

Jinak tedy úplně nevím, na co potřebuješ na změnu rychlosti posuvu servisní manuál. Motor tam na 99% bude jako symbol a zda má nastavitelnou elektronickou regulaci, to zjistíš až fyzicky.

Prostě počkej, až přístroj budeš mít v ruce, zkontroluješ případně prokluzující a/nebo vytahaný řemínek, přítlačnou kladku a pak teprve budeš řešit další.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

JirkaZ píše:zda má nastavitelnou elektronickou regulaci, to zjistíš až fyzicky.
Prostě počkej, až přístroj budeš mít v ruce, zkontroluješ případně prokluzující a/nebo vytahaný řemínek, přítlačnou kladku a pak teprve budeš řešit další.

. . . přesně, až to budeš mít v rukách budeš chytřejší . . .
může být v háji i motor (ložiska, komutátor)
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

O.K. tak nějak jsem si myslel, že by to šlo na dálku...no nepůjde.
ransom

#5 Příspěvek od ransom »

Radiohistoria zrušila stahování před několika lety kvůli autorským právům. Lze napsat administrátorovi a s nějakým krátkým vysvětlením požádat o zaslání dokumentace. Ne vždy je to hned, ale fungovalo to tak ještě nedávno.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“