Procesor PIC - chování při přetížení
Moderátor: Moderátoři
Procesor PIC - chování při přetížení
Má tu prosím někdo praktické zkušenosti s chováním procesorů PIC? Konkrétně 16C926. Mám s ním zvláštní problém. Po zapnutí napájení se procesor normálně rozběhne a i na něm pověšeném LCD probíhá normální život. Problém nastane při změně režimu kdy si procesor zřejmě zapne cosi na nějakém výstupu který je zřejmě přetížen a procesor umře. Ta smrt se jeví jako by ho někdo držel trvale v resetu a z tohoto stavu se jde dostat pouze vypnutím napájení.
Konkrétní zařízení s tímto problémem je přístrojová deska z nějaké yamahy 125ccm. Typ přesně nevím. Vím, že mě tu budete kamenovat ať přesně vysypu o jaký stroj se jedná, ale mě spíš jde o zkušenost z těmito procesory, jestli se opravdu takto chovají. S PICy jsem nikdy prakticky moc nedělal tak nevím.
Díky M.
A kutilmile - nelituju tě
Nicméně mi šlo spíš o chování toho procesoru. Trochu se bojím jestli nezkolaboval FW,
Jde mi o to jestli se ten procesor takhle chovat může nebo ne. Netuším jestli má takovou funkci ochrany sama sebe. Jde mi o to jestli se tím zabývat a hledat případné přetížení na některém jeho výstupu a nebo opravdu bloudí FW a potom to poletí do šmelce.
Proto ten dotaz na praktiky s těmito obvody.
I na motorce jsem to takto oměřil oscilem a ok.
Tohle vše jsem prošel, proto se ptám jestli je toto normální chování procesoru, nebo s tím mám seknout do šrotu. O nic víc mi nejde.
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
Já to vidím na problém s hlidacim psem a ošetřením resetu v části programu za tlačítkem. Takže přehrát sw a správně nastavit pojistky, pokud program má.
Píše o pár ledkach a display. Pokud by bylo něco ve zkratu, tak by to padalo už po probuzení. Počítám, že ledky a LCD okondezatorovane nejsou, a po zapnutí se rozsvítí všechny ledky.
R..
Aha, ledky tam nejsou.