USB drivery W7/32

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

USB drivery W7/32

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, neexistuje na drivery Woken něco podobnýho jako je správce hesel, certifikátů a různých oprávnění?
Na PC se mi děje něco podivného, mám obsazené COMy až do 48 a pokud připojím třeba flešku, tak i když byla už mockrát připojená do toho samáho USB štekru, zase si rezervuje další COM.
Zkoušel jsem to řešit ve Správci zařízení, ale u něj musí být konkrétní zařízení připojené aby s ním šlo něco dělat. Jenže to nejde, jak jsem psal, při každým znovupřipojení se COM zvýší. Doufám, že to není na hlubokou orbu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#2 Příspěvek od PotPalo »

Že by si USB fleška rezervovala COM port je maximálne neštandardné. Nieje tam nejaký soft ktorý emuluje nejaké zariadenie? Napríklad bluetooth si vytvorí niekoľko COM portov.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Máš tam nějakého zvědavého brouka. Bude asi zábava. :lol:
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

Tohle brebera nebude, spíš windows driver bordel. Čekal bych, žes kdysi instaloval nějaký převodník USB-serial a část toho driveru se instaluje jako filtr. A teď se chybně přiinstaluje ke každému USB zařízení. Buď se ti povede najít, co všechno se s tou instalací spouští, nebo to budeš muset vzít hlubokou orbou - ono to bývá i rychlejší...
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

To sa nedá ten posledne pridaný COM port pozrieť aký používa ovládač, a k nemu nájsť zodpovendý INF súbor? Zrejme nie, ale opýtať sa môžem.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

regedit a hladat LowerFilters UpperFilters. Niektory z nich bude ten problemovy.

Akurat v piatok som riesil problem, ked LVUSBSta (od kamery Logitech) nasraty v LowerFilters sposobil nefunkcnost zvuku (code 19).
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

xsc píše: nebo to budeš muset vzít hlubokou orbou - ono to bývá i rychlejší...

To mě ani neříkej, to je práce na několik dní. A kdoví, jestli se vše podaří znova.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
masar

#8 Příspěvek od masar »

Celeron píše:...To mě ani neříkej, to je práce na několik dní. A kdoví, jestli se vše podaří znova.
Nepřeháněj, tolik aplikací snad instalovat nebudeš. Samotný systém zabere max. hodinu (i tomu, komu všechno nechodí hned):) a pár hodin na doladění a instalaci aplikací.
Možná tě to donutí udělat pro příště zálohu systému (obraz systémového disku). Pak je jeho obnova otázkou minut.
:wink:
petrfilipi

#9 Příspěvek od petrfilipi »

A jak instaluješ aktualizace? Podle mě je to na W7 ten největší opruz. Naposledy mi už ani WSUS offline nezabral a nějaké aktualizace jsem musel dělat fakt ručně.
PF
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hubert_79 »

Aktualizace jsou u W7 snad největší opruz. Musí se tam nějaké dvě nacpat ručně, jinak to na WU hledá klidně celou noc a nenajde nic... Po těch dvou jich to stahuje snad tři stovky, nebo kolik.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
masar

#11 Příspěvek od masar »

Aktualizace W7 je zvláštní kapitola. Já mám na kompu W7 pouze k občasnému ověřování a kontrole některých funkcí hw&sw, takže otázku aktualizací neřeším. Jako pracovní mám vždy poslední verzi W11, kterou zhruba po roce instaluji novou. Automatickým aktualizacím nekladu zvláštní odpor. Za ten rok obnovuji systém ze zálohy cca 5x. Data a většina programů (portable prohlížeč, pošťák...) jsou na jiných discích, takže obnova je velmi rychlá a neztrácím při ní ani historii.
Dnes bych návrat k pracovním W7 považoval za masochismus.
:wink:
xsc

#12 Příspěvek od xsc »

Aktualizací na W7 je sice hodně, ale stále to jde oficiální cestou po instalaci těch dvou základních. Jen to trvá věčnost, takže nechat běžet přes noc... A nebo zkusi legacyupdate.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“