P: Variable Gain Amplifier-DIP8
Moderátor: Moderátoři
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
P: Variable Gain Amplifier-DIP8
V+ = 5V
V- = -5V
Vgain = (0V) − (+1V)
Vin = (-1.4V) − (+1.4V)
Input Resistance = 100Ω
Gain = -11/+31dB
3d model.step + footprint(kicad)
AD603 datasheet
V cene je zahrnuté pcb + komponenty
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:K čemu je to dobré? Na co to používáš?
Je to operační zosilňovač , ktorému je možne meniť zosilnenie zmenou napätia.
judeware píše:Název tématu (i první příspěvek) je poněkud matoucí, anžto první, co nezasvěceného čtenáře napadne, je to, že se jedná o nějaký adaptér pro konverzi rozhraní monitorů. Smile
PotPalo píše:Tak preto som tam nemohol nájsť RGB, H a V Sync...
Opravený názov
a uveden do souladu s bodem 15a) "Pravidel". jimirek
EGA = enhanced graphic adapter
VGA = video graphics array (první historická nelogičnost počítačů PC)
VGA = variable gain amplifier (nově vytvořená zkratka)
OOP = organizace pro osvobození Palestiny
a později...
OOP = objektově orientované programování
a v současnosti téžžž (dle vyhledávače): osobní ochranné prostředky/opatření obecné povahy/odbor ochrany prostředí/obvodní oddělení policie
Na téma zkratky by to chtělo jedno samostatné (nekonečné) téma, s obsahem s vysokou mírou nadsázky. Zdá se mi, že přibývá zkratek "shodně znějících" s různým významem, až si říkám, proč si tvůrci těch nových nedají pozor a nezjišťují, jestli náhodou již není použita. Ale dnes mě to tedy trklo do očí.
Otázka je ten adaptér. Děláte někdo pokusy na nepájivém poli? Nebo na čem, k čemu to je? Nepájivé pole využiju tak jednou za 5 let, a to už musí být něco, co jsem nikdy nepoužil a fakt nevím, co se po zapojení stane...
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
samec píše:Vieš o tom, že zmenou napätia len prepínaš 8 hodnôt zosilnenia, že to nejde plynule?Dumitru píše:Je to operační zosilňovač , ktorému je možne meniť zosilnenie zmenou napätia.
Ma 256 možných hodnôt (8bit R-2R) teda je možné meniť zosilnenie 42dB/256 viď datasheet strana 13, inak by tie vzorce tam nemali zmysel ak by to malo len 8 hodnôt. A veď je to tam aj napísané obr.č.31.
Cust píše:Na testy to nemusí být zlé, ale na druhou stranu... na testy jsem si schopný přepájet odpor ve zpětné vazbě 10x do hodiny a bude to řešení do koruny. Na SW řešení zesílení za běhu asi ok.
Otázka je ten adaptér. Děláte někdo pokusy na nepájivém poli? Nebo na čem, k čemu to je? Nepájivé pole využiju tak jednou za 5 let, a to už musí být něco, co jsem nikdy nepoužil a fakt nevím, co se po zapojení stane...
Áno ak tam je potrebne mať jedno statické zosilnenie nie je čo riešiť ale ak je ho potrebne meniť sa musí dať do spätnej väzby digitálny potenciometer + operačný zosilňovač. Samotný digitálny potenciometer beží do par kHz a je potrebne riešiť jeho registre a komunikáciu . Toto už ma všetko v sebe a je riadený analógovým signálom čo je PWM a RC filter. A dokáže signál aj zoslabiť. A čo sa tyká nepajiveho pola neviem nepoužívam (zle skúsenosti