Thomson RT-303 (U2510B)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Thomson RT-303 (U2510B)

#1 Příspěvek od rnbw »

Radio Thomson RT-303 (z debordelizacie od Adakara, rozobrate, ale kompletne) - jednoduche radio s IO U2510B. Nehralo vobec, pri hybani prepinacom rozsahov malo tendenciu hrat.

Prepinac som rozobral a vycistil. Zacalo to hrat, normalne na FM ladilo stanice, ale aj pri max. hlasitosti hralo prilis ticho.

Skusil som pripojit externy vstup na U2510B (pull-up pinu 15 na 26, externy zdroj pripojit na 24 a GND). Z pripojeneho walkmanu hralo normalne hlasno. Takze nejaky divny problem s nizkou urovnou signalu z radia?

Odpojil som pull-up z pinu 15 a zacalo hrat normalne hlasno aj radio 8O Pre istotu som prespajkoval cely U2510B a odvtedy to hra.
Přílohy
thomson_rt-303.jpg
thomson_rt-303.jpg
dred

#2 Příspěvek od dred »

Nedávno som šéfovi opravoval RMGFCD Aiwa... Tiež na ňom bola zaujímavá závada, s ktorou som sa u takýchto prístrojov tvaru "pštrosích vajec" ešte nestretol... jeden kanál po zapnutí pár sekúnd mal snahu niečo zahrať, ale tiež zmĺkol... Polovica koncového IO na výstupe skrat na + , výstupný kondenzátor v skrate - bez známky deštrukcie a reproduktor tiež v skrate :roll: Po výmene vadných komponentov samozrejme ide jak za mlada...
Som len čumel 8O
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“