NTB HP probook 645g1 dá sa to opravit?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
NTB HP probook 645g1 dá sa to opravit?
zablokovaní BIOS treba ho prerobiť na yt sú videa potom pamet keď som tam dal tak nieje rovnaká inú nemám inač všetko je ok plne funkčné keď tam bolo 4 gb tak mi ukazovalo logo hp niekto si to vie spraví
ostatne ide de sa nabíja
je kto mu adaptér
je tam Office 2007
len osobne
dik
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
- jardafiala
- pocitujlasku
- tiktak1953
- pocitujlasku
Tieto typy notebookov majú heslo do BIOSu uložené tak, že sa nedá resetovať zmazaním CMOS, ani nijakým jumperom. Treba na to software ktorý to prepíše v BIOSe. Už som to robil, žiadny problém.
Nieje zrozumiteľne napísané, či je notebook na predaj a iba osobne, alebo má niekto prísť to odblokovať. Keby bol zdarma a poštou, tak by som ho bral.
Naposledy som takýto notebook kúpil za dvacku (€). Tiež vraj funkčný. Ale okrem zaheslovaného BIOSu tých závad mal asi 5.
- tiktak1953
----------------------
PP dik.
Je to ponuka za 30e,ja by mal zaujem,preto som sa vas nato pytal cibz si to sam s vasou pomocou dokazal opravit.Vdaka za vysvetlenie.Tak ako mi to napisal som to skopzroval!!!!Pysem na klavesnici kde je opacne YaZ.Neviem to zmenit.Ano jetam v predaji napisane ye osobne prevyiat.Pisane je to bey ciarok,pisal to polomadar,preto sa to horsie cita.
Na otázku či by si to vedel odblokovať je odpoveď: Nie. Chce to skúsenosti a inteligenciu. Žiadny návod nieje 100%ný, a treba si ho logicky poupraviť podľa aktuálnej situácie. Jedna chyba a BIOS je v čudu, a teda notebook mŕtvy.
Navyše v popise programu ktorý mám nieje tvoj typ ProBooku, tak je to riskantné. Bolo by treba iný program.
Daj si do vyhľadávania "probook 645 g1 reset bios password" a máš čo čítať a sledovať až do rána.
A vôbec, z toho popisu ani nieje jasné či je zaheslovaný BIOS, alebo iba vybitá CMOS baterka. Chce to fotku čo to píše a robí.
- tiktak1953
--------------------------------------PP z za Y vymenene!PotPalo píše:
A vôbec, z toho popisu ani nieje jasné či je zaheslovaný BIOS, alebo iba vybitá CMOS baterka. Chce to fotku čo to píše a robí.
PP do inzeratu sa fotky nedavaju ,preto nemam ziadne,iba sa vypisu parametre stroja.To vypisal do inz.naco to tu budem davat,ze? Nicc viac neviem,mozno ani predavajuci.Bat.CMOS v NTB nedokaze kazdy vymenit.Ked napisal ze treba odblokovat,tak asi bat ma dobru.ci nie.
Ja čo som kúpil notebook s tým že je dobrý, tak:
-plný prachu, vyčistiť
-hrkotal vetrák, vyčistiť osku a namazať
-vybitá CMOS, bola na kábliku s konektorom, takže naletovať inú
-zlé tlačidlo zapínania, rozobrať a vyčistiť
-windows starý a rozhasený, kompletne preinštalovať novším
-mŕtva hlavná batéria, kúpiť novú
-vylomené niektoré matičky, nalepiť späť
-zaheslovaný BIOS, odblokovať cez soft, ktorý bolo treba dať na prázdny harddisk lebo z ničoho iného nebootoval
Samozrejme spomínané úkony vyžadovali kompletne notebook rozobrať a po skončení zložiť. Pokiaľ sa na problém prišlo neskôr, tak rozobrať znova.
Ale inak mal predajca pravdu, bol dobrý, funkčný, nič mu nebolo, všetko fungovalo.
Heslo v BIOSe je pri týchto strojoch časovaná bomba. To jeden ani nevie že tam je nejaké nastavené, až kým sa vybije CMOS batéria a treba ísť do BIOSu nastaviť veci. A ajhľa, chce to heslo. HP aspoň nahrá nejaké defaulty a bootuje aj bez nastavení v BIOSe, ale tuším IBM dosť trucuje, a bez vstupu do BIOSu nebootuje. Nieje nastavený BIOS setup=smola, treba heslo.
Maník paranoidný si nastaví heslo do BIOSu a potom ho pár rokov nepotrebuje. Až sa vybije CMOS baterka, chce to heslo, a keby si on vedel spomenúť čo tam vtedy nastavil...
- tiktak1953