Hilti TE1 - pístek
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Hilti TE1 - pístek
Půjčil jsem kamarádovi obyčejnou (ale pneumatickou) vrtačku Hilti TE1 a vrátila se mi se zaseklým (zlomeným?) pístkem. Je to ten pístek, který přímo klepe na vrták. Ono té vrtačce je už 28 let - tak to co se stalo jemu se mohlo stát i mně.
Jenže já nemohu dohledat, co mám vlastně shánět, případně jak to má být správně složené. Podle datasheetu TE1 je tam jeden pístek - ale to je prostě trochu jiná vrtačka, i když se taky jmenuje TE1. Tak se náhodou ptám - neřešil jste někdo podobný problém?
Děkuji za případné odpovědi.
PF
Hlavně to nedávej do servisu, opravy u Hilti byly a nejspíš stále jsou za cca 80% ceny nový mašiny.
Tenkrát se ještě říkalo, že kvalitní značka vydrží hodně dlouho. Po tyhle zkušenosti jsem už nikdy nic drahýho "kvalitní značky" nekoupil a vercajk střední kvality, jako třeba Makita nebo Bosch vydržela až dodnes, tedy přes 20 let.
Dnes spousta řemeslníků kupuje tu nejobyčejnější, nejlevnější sortu. Když to odejde v záruce, nechaj si vrátit prachy nebo novej kus. Pokud to odejde po záruce, tak to vyhodí, protože si to na sebe už vydělalo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
petrfilipi