Stará Nokia není vidět na PC

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

Stará Nokia není vidět na PC

#1 Příspěvek od starecd »

Vyhrabal jsem starou Nokii6230i (RM-72)a zkoušel fotit, pak jsem dal kabel, PC sice reaguje, ale Nokia se nezobrazí se jako "E". Poradí někdo prosím?
pocitujlasku

#2 Příspěvek od pocitujlasku »

Stare telefony nevedia fungovat v rezime usb disk. Na komunikaciu pc-telefon potrebujes specialny sw, volakedy to bol nokia pc suite
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

6230i podporuje mass storage. Pozri do Settings->Connectivity->USB data cable.
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

pocitujlasku: díky, ale na stahuj a instaluj je spousta kokotin, a suite stáhnout nejde, cosi stahuje, ale čert ví co. Vtipné, ještě se zeptá, jestli je program správně nainstalovaný a při tom instalace visí na 40%.
Teď už vidím, že nejde použít, jako kdyby nebyl naistalovaný.

rnbw: definice, wikipedia a nic.....je to o ničem, jo ještě jsem zapomněl definice pojmů, to je také dobré, asi s mobilem švihnu, nestojí za ztrátu času.
Naposledy upravil(a) starecd dne 18 srp 2024, 17:12, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hubert_79 »

Nastavení - Připojení - Připojení USB. To ti popsal cestu, jak se k tomu nastavení dostat. Tak co zas meleš o wikipedii?
Ze Stahuj nebo Instaluj bych rozhodně nic nestahoval. Jinak to PCSuite musí být verze pro daný telefon, ten program není univerzální. Bývalo to na CD dodaném s telefonem a pochybuji, že to bude fungovat v něčem novějším, než Windows Vista a jestli vůbec v 64 bit systému.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

Hubert_79: to by to někde store napřed musel být možná někde v Anglii, ale na googlu ne. Aglicky neumím, takže co???
Nalezne pouze toto USB Mass Storage (označována zkratkou UMS) je počítačový komunikační protokol používaný ke komunikaci s externími zařízeními pomocí USB.
Borec píše, že program suite fungoval na stejném telefonu jak mám, jen na W7, možná bude problém v W10, vím, že jsem to měl na XP bez problémů.
Naposledy upravil(a) starecd dne 18 srp 2024, 17:30, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hubert_79 »

No a mobil máš česky nebo anglicky?
rnbw ti napsal, že mobil ten protokol podporuje a cestu v menu, jak to zapnout. Na to není potřeba umět anglicky, jen stačí umět pochopit psaný text.
Pod Win 10 ten program nejspíš fungovat nebude, je přes 20 let starý a pochopitelně dávno nepodporovaný...
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Huberte a k čemu by mi byl v angličtině nevíš?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hubert_79 »

Já ti přes rameno nekoukám, abych všechno věděl. Tak si nějak poraď, když máš akorát blbé kecy.
Místo nějaké snahy, uvedení všech relevantních informací (třeba jaký je v PC operační systém, zda je kabel originál či nikoli...) akorát držkuješ.
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Pravděpodobně nemáš drivery. Bývaly zvlášť, mimo PC Suite. Kdysi jsem je dal na uloto.cz, ale asi už to nenajdeme.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
masar

#11 Příspěvek od masar »

Navštiv tuhle stránku, stáhni si odsud Nokia PC Suite a při připojování postupuj podle obrázků...
Já jsem to nainstaloval bez problémů na Win11. Je to v češtině a včetně ovladačů (viz obrázek nainstalovaných komponent). Funkčnost jsem ovšem ověřit nemohl, tvůj mobil nemám.
:wink:
Přílohy
Obrázek1.png
Obrázek1.png
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

masar: pěkné, ale proč 3x ovladače a odkud, já mám navíc 32bit, takže nic? Nokiu suite už mám stažený dávno.Navíc, já nepotřebuju přetáhnout hru, ten postup je naprosto mimo.
Naposledy upravil(a) starecd dne 19 srp 2024, 14:35, celkem upraveno 1 x.
masar

#13 Příspěvek od masar »

O tom, jaké ovladače a "odkud" rozhoduje instalační program tohoto programového balíku. Obrázek ukazuje stav po instalaci v mém pc na Win11/64-bit. Čtyři položky jsou ovladače (mobil není jednoduché zařízení) a zbylé dvě hlavní a obslužný program.
To tě ovšem jako uživatele nemusí zajímat.
Pokud tě to ovšem přesto zajímá, můžeš si stažený program pomocí 7-zip rozpitvat, abys zjistil, že potřebné komponenty jsou v obou, t.j. 32- i 64-bitové verzi.
Vím, že nepotřebuješ "přetáhnout hru", ale přetáhnout třeba fotky už ano, viď? Odkaz jsem ti dal kvůli postupu, jak nainstalovat Nokia PC Suite fungující pro tvůj telefon, což se ti doposud, jak vidím, nepodařilo.
:wink:
starecd

#14 Příspěvek od starecd »

Nikde tam na stažení Nokia suite nevidím, je tam už jen instalace.
starecd

#15 Příspěvek od starecd »

masar: promiň, ale není odkud stáhnout Nokia suite, nic tam nevidím, je tam pouze další postup.Můžu klikat kde chci, nic se neděje, fakt dobré.
Naposledy upravil(a) starecd dne 19 srp 2024, 15:17, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“