Svítidlo Rabalux Easy Light 2364 - výměna zářivky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
masar

Svítidlo Rabalux Easy Light 2364 - výměna zářivky

#1 Příspěvek od masar »

Zdravím bastlíře. Dcerka má v kuchyňské lince tohle svítidlo a potřebuje v něm vyměnit zářivku, jenže neví, jak se k ní dostat. Poslal jsem jí svůj názor - odhad, jak proniknout k zářivce - viz obrázek (osobně se k ní hned tak nedostanu). Ale tvrdí, že to jejím pokusům o sundání krytu vzdoruje.
Nemáte někdo zkušenost, jak sundat ten plexi-kryt ze svítidla?
Děkuji všem za radu, kterou jí přepošlu (aby viděla, že se taťka stará).
:wink:
Přílohy
svítidlo.png
svítidlo.png
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

ak si dobre pamätám, musí sa zložiť bočnica z tela svietidla na strane ďalej od vypínača. Tým sa dostaneš k šroubičkám na tom výkyvnom telese, tie držia bočnicu tej výkyvnej časti. Potom sklo vysunieš z drážok. Ak to budeš páčiť tak ako si nakreslil, s veľkou pravdepodobnosťou praskne sklo. Otázka znie v akom stave bude balast pre neón a či nemá zmysel nahradiť ho za niečo ledkové.
masar

#3 Příspěvek od masar »

Co si mám představit pod pojmem "zložiť bočnica z tela svietidla"? Jak a čím?
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Nakres je pravda, segra to mela doma. Sklo se vysouva, jsou tam dve dost silne pruziny a jak se to jeste zalepi bordelem z vareni... Pak se odjisti ty plastove drzaky na koncich trubice (mozna se pak trubice pootoci) a trubice se vynda. At si da devucha gumove rukavice a zabere prstama. Klouze to.
masar

#5 Příspěvek od masar »

Pokud by to bylo, jak píšeš, tak myslíš, že by mohla zkusit píchnout a zapáčit nožem do té mnou předpokládané styčné mezery, aby tomu pomohla? A bude ta mezera tam, kde jsem ji nakreslil, nebo o kousek vedle?
Díky.
-------
Myslíš nějaké takové přítlačné pružiny?
Přílohy
pružina.png
pružina.png
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

Jo, tyhle pruziny jsou v miste kde mas sipky "palcem vysunout". Dloubat nekam nozem je zbytecne, myslim ze to sklo se da vysouvat obema smery prave kvuli tomu aby se to dalo "demontovat" kvuli ruznym zpusobum montaze... To sklo je navic na vnitrni strane vroubkovane kvuli rozptylu svetla a pak aby neklouzalo po tech pruzinach. Pamatuju si ze to slo celkem ztuha.
masar

#7 Příspěvek od masar »

Díky moc, přepošlu to...
samec

#8 Příspěvek od samec »

Potvrdzujem, že sklo sa vysúva. Na niektorých oboma smermi, ale podľa fotiek z internetov sú aj modely, kde to ide len jeddným smerom. Na druhej strane je drážka ako po stranách.
https://www.fireflyshop.sk/fotky500/fot ... _str_1.jpg
https://www.fireflyshop.sk/fotky500/fot ... md_str.jpg
Naposledy upravil(a) samec dne 08 zář 2024, 13:56, celkem upraveno 1 x.
kejki

#9 Příspěvek od kejki »

Když jsem hledal tuhle krátkou zářivku, tak s poštovným stála skoro tolik, jako podlinka z LIDLu.
masar

#10 Příspěvek od masar »

Tak mi to dcerka nakonec dovezla a je to trochu jinak.
Je to svítidlo Panlux Versa 8W, hodně podobné a přitom jiné:)
U tohoto typu je v plexi štítu rybina. Stačí z každé strany odšroubovat 2 šroubky, aby se uvolnilo sevření plexištítu v korytě. Pak na jedné straně poodehnout/pootevřít koryto a podélným projetím šroubováku/trsátka/nehtu vysvobodit rybinu plexi-štítu z koryta.
Jak prosté Watsone...Nevím ovšem, jest-li je to výrobcem doporučený postup, protože jsem žádný jiný nenašel. A v návodu k použití je jen lakonický obrázek (přikládám).
Děkuji všem, kteří mi radili a tím považuji celý problém za vyřešený.
Přílohy
1.jpg
Ten boční kryt není třeba sundávat (je "nacvakávací")
Ten boční kryt není třeba sundávat (je "nacvakávací")
Panlux.png
Nákres bokorysu v rozebraném stavu. Před rozehnutím koryta je nutno odšroubovat 2 (lépe všechny čtyři) šroubky z čel svítidla (jeho otočné části).
Nákres bokorysu v rozebraném stavu. Před rozehnutím koryta je nutno odšroubovat 2 (lépe všechny čtyři) šroubky z čel svítidla (jeho otočné části).
návod.png
návod.png
keemo

#11 Příspěvek od keemo »

Ah, tak podobnost ciste nahodna :D svine :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“