výmena IR Cut Filtra

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bastliar

výmena IR Cut Filtra

#1 Příspěvek od bastliar »

Vzhľadom na to, že sa na Slovensku nerobí pozáručný servis rozhodol som sa s obavami urobiť výmenu sám.

Podľa videa na YT to vyzerá jednoducho, len sa odskrutkuje kryt a rýchlo vymenia filtre aby sa na senzor nedostal prach. Nemám bezprašnú miestnosť a tak do úvahy prichádza kupeľňa po použití sprchy, vraj vlhkosť vo vzduchu zniži prašnosť na prijateľnu úroveň.

Pred výmenou však chcem nový filter očistiť aj zo strany senzora.
Objednal som preto túto vákuovú pinzetu a rád by som sa opýtal odborníka cez fototechniku, či tou prísavkou nepoškodím povrch filtra ? Ďakujem.
Naposledy upravil(a) bastliar dne 04 říj 2024, 10:26, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Mozno neposkodis, ale stopa od gumy tam zostat moze. Poskodit to mozes pri naslednom cisteni.

Ked vyberam sklo z LCD TV prisavkami, tak tam stopy zostanu a treba to prelestit.

Skusal si nejaky slusny fotoservis? Tie by na to mali mat vhodne prostredie aj nastroje.
bastliar

#3 Příspěvek od bastliar »

Pýtal som sa v AQT aj Prolaika ale odmietli.

Chcem použiť tú profi sadu na fotke na čistenie filtrov (mokrý plus suchý nadstavec). Bežne používam.

Najprv očistiť zo strany senzora a po osadení očistit aj zo strany kde bude filter drzany prísavkou. Bolo by veľmi nemilé ak by aj po očistení zostali stopy po gume.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“