Svorkovnice pro tenké vodiče
Moderátor: Moderátoři
Svorkovnice pro tenké vodiče
Konkrétně jde o žíly z UTP kabelu (není to Ethernet, je využitý jinak), které potřebuju napojit na pokračující dvojlinku.
Mám neustále pocit, že jsem kdysi někde něco takového potkal, ale nevybavuju si detaily... Mohlo jít o něco jako svorkovnici na telefonní kabel apod.
Neporadí někdo konkrétní současně dostupný typ?
Díky.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
https://www.jabloshop.cz/10953-spojka-d ... -0-4-0-9mm
Zasunout i s izolací, zmáčknout kleštěmi.
Jsou vyplněné vazelínou, takže odolávají i vlhku
UTP je z pocínovaných Cu kablíků a následná dvojlinka normální Cu kabel.
Možná nakonec zkusím tradiční co nejmenší čokoládu a oba konce do krimpovacích dutinek (v krajním případě ty UTP žíly před zalisováním zdvojím přeložením).
Jinak jsem asi nezmínil, že potřebuju, aby spoj byl rozebíratelný, čili prostě prakticky jen šroubová svorka (pružinové vycházejí obrovské).
kdo ne - hledá důvod.
A pak je kusem drátku proletovat?
Anebo je rovnou spojit za pájecí vývody k sobě. A zafouknout do smršťovací bužírky.
Anebo naletovat na kus UNI tištěného spoje.
Malá dvojitá páčková WAGO svorka (typ 221) pro vodiče od 0.14mm2 je velká?
https://www.phoenixcontact.com/cs-cz/
a když jsem to nenašel tam, předpokládal jsem, že to nenajdu ani nikde jinde.
Měl jsem jejich tlusté katalogy.
- martinkopp
Wago 221 je velké, ano, navíc na dvě napojované žíly potřebuju dvě takové svorky...
Zajímavé je, jak se nůžky rozevírají i v této oblasti.
Běžně lze najít pojem miniaturní nebo mikrosvorkovnice apod. a obsahem je přitom něco nestvůrně velkého, typicky na DIN lištu a více (asi to vytváří a píše někdo z válcoven apod.).
Na druhou stranu tu máme SMD "smetí", co není skoro ani vidět a dále se vše zmenšuje (nepochopil jsem proč).
No nic, prostě tam přišla nejmenší možná "čokoláda", nějak se to do daného prostoru porovnalo a je to vyřízené.
kdo ne - hledá důvod.
- martinkopp
- hajeklubos