SONY TA-F245 zajímavé potíže ??

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

SONY TA-F245 zajímavé potíže ??

#1 Příspěvek od jardafiala »

Koupil jsem na aukru vrak napadený kutilem. Vyměnil jsem dva koncové tranzistory a začal testovat. Přepínání se chovalo podivně a bylo mi divné, že osciloskop ukazoval občasné kmitání. Vzhledem k tomu, že jsem nenaměřil nic proti šasi šel jsem téměř najisto, viz obrázek, chyběla obě propojení (? nevypadalo to že někdo sundával zadní čelo ?). Kmitání přestalo, podivné chování přepínání - slyšitelné rázy a občasné nepřepnutí nebo přeslechy - zůstalo. Po prohlídce jsem našel to co je na druhém obrázku, nebylo to skoro vidět. Barevně je označeno kde byl plošný spoj prasklý a přerušena zem. Není mi jasné, jak k tomu mohlo dojít, je to pod broukem a jakoby od něj vytlačené? Škoda že mě nenapadlo vyfotit to před zásahem...Po propájení země a připojení jednoho vstupu, náhradě knoflíků, uříznutí části deklu z BROTHERS AV-2812 a jeho přizpůsobení a nastříkání je zesilovač zase schopen funkce.[/b]
Přílohy
P1010003.JPG
P1010003.JPG
P1010012a.JPG
P1010012a.JPG
P1010012.JPG
P1010012.JPG
země.jpg
země.jpg
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 20 lis 2024, 12:15, celkem upraveno 1 x.
ransom

#2 Příspěvek od ransom »

Tradice. DPS tenoučkou vrstvou mědi na papundeklu. Jednou jsem takhle propojoval na prasklině snad dva tucty vlasových spojů u jinak dobrého zesilovače. To je vždycky voser.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
JirkaZ

#3 Příspěvek od JirkaZ »

Tak tak.

Primární důvod se jmenuje papundekl, těch sekundárních může být celá řada (vlhkost, teplota, nějaká chemikálie....kdoví).

Přísně logicky vzato jsem prohodil primár a sekundár, ale z hlediska podstatnosti to tak prostě je.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Asi niekomu pri "oprave" do toho spadlo kladivo :D
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“