S:OMRON M4 tonometr-návod

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiraSt

S:OMRON M4 tonometr-návod

#1 Příspěvek od MiraSt »

Mám z SD funkční, ale bez návodu. Na netu se to nikde nevyskytuje. Nemáte někdo návod?
Přílohy
PC190676.JPG
PC190676.JPG
Naposledy upravil(a) MiraSt dne 19 pro 2024, 13:16, celkem upraveno 1 x.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

logicky, I/O - vypnúť zapnúť, START - začiatok merania, prepínač - nastavenie maximálneho tlaku na aký ti nafúkne manžetu, M - vyvolanie posledného merania z pamäte

inak je to model HEM-722C, na to už návod nájdeš, aj keď po americky
https://www.bioclinicalservices.com.au/ ... ion-manual
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Máme jej v rodině.
Manžeta se nasazuje tak, aby tečka na okraji směřovala do loketní jamky.
Manžetu utáhneš tak akorát, aby bez vzduchu netáhla.
Ruka by měla být v úrovni srdce, nejlépe tedy měřit v sedě.
Na posuvném přepínači si navolíš předpokládaný rozsah, zapneš tlačítkem 0/1, pak stiskneš Start.
Manžeta se nafoukne asi za minutu.
Pokud bys navolil na posuvném přepínači nižší rozsah, než jaký bude naměřený, vyhodí to chybu (myslím, že je indikována řadou pomlček) - potom posuneš přepínač na větší rozsah a měříš znova.
Napájení je myslím 4x C monočlánek, případně AC/DC zdroj 6V.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MiraSt

#4 Příspěvek od MiraSt »

Děkuju. To s tím přepínačem mi nebylo jasné.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

Pozor na to! Kdysi jsem se stavil v lékárně kde inzerovali měření tlaku na počkání jako prevenci. ALE protože mám v klidu tep mírně pod 60 tak si přístroj myslel že umírám a měřil a měřil až naměřil nějakou šílenou hodnotu - horní tlak kolem 200 a spodní přes 100. To vše dvakrát po sobě. Takže mi bylo doporučeno vyšetření, týden, než jsem přišel na řadu u své lékařky, jsem se zděšeně pozoroval jestli mě netrefí šlak a samozřejmě jsem sám sebe přesvědčil, že se necítím ve své kůži atd. No vyšetření ukázalo, že (už dlouhá léta) mám 130/90 a příznaky okamžitě pominuly. Tak jestli taky někoho přístroj ne...ral.
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 20 pro 2024, 09:04, celkem upraveno 1 x.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Domácí měření tlaku je dobré řešit tak, že si přístroj vezmu k doktorovi, on mi změří svojí metodou, já si změřím poté svým tonometrem.
Hned vidím, jak se údaje rozchází.
Já jinak mám pro svoje použití Omron M6, zatím jsem nenašel podstatný rozdíl mezi domácím měřením a měřením v nemocnici, kam chodím každého půl roku na kontrolu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

Rozumný a přemýšlející doktor nedá dopustit na měření klasickým tonometrem.

Nese.e se mu do toho totiž nic "ynteligentního".

Tím nezpochybňuju domácí měření něčím elektronickým, ale jako všechny "moderní zázraky" je třeba to brát s rezervou a používat ještě jiné způsoby, jak popisují kolegové výše.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
MiraSt

#8 Příspěvek od MiraSt »

Moje lékařka má velký, ručičkový tonometr. Vypadá stejně jako ten s Hg.
barnodaj

#9 Příspěvek od barnodaj »

Chodím na hematologii na kontroly, svého času dostali do odběrové místnosti nový digitální tlakoměr. S velkým asi desetipalcovým displejem. Sestřička mi změřila tlak - výsledek 120 na 125.
Zeptal jsem se, jestli už náhodou nejsem mrtvej, prej ne, to bych se už neptal.
No od další kontroly stojí tlakoměr na okně a sedá na něj prach.
MiraSt

#10 Příspěvek od MiraSt »

Můj kardiolog omron používá a má takový jaký je k mání na netu. Takový modrý. Typ nevím. Ale měří mě s tím a dobrý. Nasadí mi to na ruku, spustí a při tom píše do kompu.
dobrman

#11 Příspěvek od dobrman »

Michal22 píše:...Já jinak mám pro svoje použití Omron M6, zatím jsem nenašel podstatný rozdíl mezi domácím měřením a měřením v nemocnici, kam chodím každého půl roku na kontrolu.
taky mám tu M6 s tou INTELLI manžetou a celkem ty údaje sedí. Líbí se mí u toho ta paměť naměřených hodnot.
Lukar

#12 Příspěvek od Lukar »

Omron M6 mám také, mladá mi tlak ještě zkontroluje klasickým tonometrem (odkaz výše). Podle lapiduchů se prý Mšestka povedla
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Nejsou ty klasický rtuťový tonometry ve zdravotnictví už léta zakázaný? Už před 12 lety jsem je u žádnýho doktora neviděl, buď mají manžetu s kulatým budíkem a nebo digitál. A těch doktorů s tonometrem na stole jsem tenkrát vymet několik desítek na klinice i soukr.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Jo, jsou zakázaný nějakým zhovadilým pravidlem vzešlým jak jinak než z Brusele. Což ale neznamená, že se jich většina praktiků zbavila stejně jako klasickejch rtuťovejch teploměrů - jenom je nemají veřejně na stole, ale hezky schovaný někde v šupleti nebo ve skříni mimo pohled - a opatrujou si je jako oko v hlavě, protože ať si říká kdo chce co chce - rtuť je rtuť a tu nikdo neoyebe, ta bude správně ukazovat i při blackoutu a podobnejch katastrofách, do kterejch nás €urosajúz svým grýndýlem mocí mermo tlačí hlava nehlava ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Achab

#15 Příspěvek od Achab »

Zákaz platí pro uvádění nových na trh, staré vyhovující se mohou používat dál.
Zařízení, používaná před 10. dubnem 2014, se mohou používat až do ukončení jejich životnosti. U těchto tonometrů se může nadále provádět údržba a ověřování státní metrologií.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“