Sony STR - DE635 oprava

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mrvo

Sony STR - DE635 oprava

#1 Příspěvek od mrvo »

Môj zosilnovač Sony si po asi 15 rokoch zmyslel, že ma trochu potrápi. Ľavý predný kanál začal po asi dvoch hodinách normálneho hrania rádia v obývačke sršať. Robilo to také sssss----ssssss-sssss. Také prerušované syčanie. Až sa objavil PROTEC...... Po vychladnutí to znovu chvíľu hralo.. Aaaa stuďák!!!! Pomyslel som si, a pri najbližšej možnosti išiel na stôl. Niečo som aj našiel, opravil, dotiahol skrutky a mesiac to bežalo... Potom znovu. Oprava mi nakoniec chvilu trvala....Tu je .. Po zohriatí chladiča sa roztiahol hliník a skrutky ktoré držia na ňom tranzistory,po toľkých rokoch, potiahly závit až ku kolektoru popri izolačnej podložke. Tam to po zohriatí začalo iskriť.... Oprava spočívala v odihlení všetkých dier pod konc.tranzistormi. Ahoj.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

OK
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Dobře tohle vědět! Někde mám v krabici něco podobného, prý že padá do poruchy, někdy po chvíli, někdy po půl hodině, třeba to může být tím (nebo samozřejmě i něčím úplně jiným...). Měl jsem tu nějaký DENON, ten měl zoxidované pojistkové pouzdro na + a dělalo to něco podobného, někdy porucha, někdy ne.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“