Použití rozmítače
Moderátor: Moderátoři
Použití rozmítače
Jenže jak jsem právě zjistil můj HP1741A nemá výstup pily časovky. Vzadu je pouze BNC pro modulaci jasu paprsku a BNC označený Gate Output a další označenej DLYD. Pokud je zavedu do CH1 oscila, tak tam je vlevo jen obdélníkovej impuls asi od spuštění první a druhý časovky, prostě pila žádná.
Je nějaká možnost jak to obejít? Ubastlit generátor pily na cca 50-100 Hz a tu pilu kromě rozmítače posílat taky do vstupu Y osciloskopu? Nojo, ale to je zase problém, HP 1741A nemá samostatnej vstup Y ale používá jako Y vstup konektor CH2, takže by se musel hrb a poměrák nastavovat samostatně.
Nebo je ještě jiná možnost jak rozmítat rozmítač a jak to zobrazit na oscilu?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Asi budu muset generátor pily ubastlit, našel jsem jeden na stránkách OK1UGA. Je celkem jednoduchej i s plošákem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pílu urobíš z obdlžníka jednoducho RC článkom s R premosteným diódou.Celeron píše:Pokud je zavedu do CH1 oscila, tak tam je vlevo jen obdélníkovej impuls asi od spuštění první a druhý časovky, prostě pila žádná.
Je nějaká možnost jak to obejít?
Alebo prepni osciloskop do XY módu a RC článkom vyrob trojuholník z obdlžnika z testovacieho pinu osciloskopu.
https://aukro.cz/merici-pristroje-cccp- ... 7059911347
Ak vysvetlíš predajcovi, že to nie je osciloskop, že jedna krabica zdola a jedna krabica zhora tvoria celok a samostatne sú nepoužiteľné a že mu k tomu chýbajú špeciálne prepojovacie káble, tak ti možno dá normálnu cenu.