Jde o typ pow54v5a sip. V návodu se píše, že nejprve zapnout do sítě potom do baterky. Jinak vypálíš konektor. PODIVNÉ. Při pokusu o zapnutí konektoru do baterky bez sítě to prsko, tak jsem to vytrhnul. To jsem ještě nevěděl že se to nemá. Co by se asi stalo kdyby po začátku nabíjení vypadnul proud s připojenou baterkou jsem raději nezkoušel. To by začal hořet konektor?? Po zapnutí nabíječky do zdi se na výstupu objeví napětí 54V. Nic není blokováno přítomností baterie. Zatím jsem to nezatěžoval ani neměřil proud konektorem při připojení bez sítě. Při měření výstupu bez napětí Ohm metr ukazuje hodnotu v kΩ v obou směrech. Tedy žádné " sešlusování". Neopravoval někdo z vás tuto nabíječku. Co to je??? Blbě se to bude rozebírat. Fety atd jsou přišroubované na bednu jako chladič.
Luboš
Nabíječka má na výstupu velký filtrační elyt, proto ti to prsklo při zasunování konektoru při vypnuté nabíječce.
Ty strojové překlady jsou někdy silně zavádějící, neřeš to.
Šlo o to jestli to měl někdo rozebraný a neví co je všechno pověšený na výstupní svorky. Na DPS není moc vidět. jsou tam výstupní kondy možná 3G a nějaké snímání proudu bočníkem. Jinak to vypadá, že to jde od impulzního trafa a rychlou dvojdiodu dost natvrdo na výstup. Je také možné, že prsknutí je pouze efekt nabití kondenzátorů na 40V co přijde z baterky v momentu připojení konektoru. To by ale takhle velký konektor nezničilo jak tvrdí návod. Jenom jsem nechtěl něco zničit než to prozkoumám. Potřeboval jsem to vědět, né tušit. Stejně musím otevřít baterku protože dělám nějaké záměny různých konektorů. Tak změřím co se děje na konektoru. Rozdělávat nabíječku tak aby bylo vidět na tišťák se mi moc nechce.
Luboš
Teď se ozval admin. Asi to bude jen ten efekt. Ale oměřím to.