Výber RF slúchadiel
Moderátor: Moderátoři
Výber RF slúchadiel
Ahojte
Pred rokmi som v Nay skúšal vystavené slúchadlá a v pomere kvalita-cena mi jednoznačne sadli jedny. Nepamätám si presne model. Ich RF obdoba je AKG K912. Jedinú majú chybu a to FM šum v pozadí, čo som nečakal. V princípe ide o FM rádio. Prečo v slúchadlách musí takto šumieť i pri plnej hlasitosti TV? Slúchadlá používa otec, aby v noci nerušil. Už nesú známky užívania a občas by som i ja privítal k notebooku RF slúchadlá. S BT prejdem do miestnosti vedľa a strácajú spojenie. Okrem toho BT viac vybíja baterku a i to žiarenie vraj nie je dobré. Tak som cez Bazoš kúpil Philips SHC5200. Po vyskúšaní som ich späť zabalil a neviem, čo s nimi. Šumia, basy silné a nejak tupé a výšky zastreté. Pozeral som po nete a volím medzi
Aiwa WHF-930D
HP1020 One For All Wireless TV
Nedis HPRF210
Dokážete ich prosím niekto porovnať z hľadiska zvukového podania a prípadne navrhnúť vhodnejšie? Čím bude frekvenčná krivka rovnejšia, tým lepšie.
Ďakujem
Odmítat Bluetooth kvůli spotřebě je nesmysl. Jak dlouho to asi má člověk na hlavě než to odloží?
Neposloužila by slušná drátová sluchátka a přijímač do kapsy?
Kdybych byl nucen do bezdrátových sluchátek, šel bych do Sennheiseru.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi měl smůlu a zkoušels mizerná BT sluchátka a nebo máš slabý zdroj BT signálu. Nebo já mám štěstí na dobré zdroje signálu a dobrá sluchátka.Duvsan píše:...S BT prejdem do miestnosti vedľa a strácajú spojenie. Okrem toho BT viac vybíja baterku a i to žiarenie vraj nie je dobré...
Bydlím v dvoupodlažním RD. Mám BT sluchátka Sony WH-CH520, mobil Sony Xperia 10V a v PC Wi-Fi + Bluetooth kartu Intel Dual Band Wireless-AC 8265.
Sluchátka mají akumulátor, který je vydrží napájet 50 hod. Tříminutové nabíjení jim dodá energii na hraní po dobu až 1,5 hod. Umožňují spárování se dvěma zařízeními současně.
PC mám ve druhém patře v místnosti, která je v rohu domu a ve stejné místnosti jsem nechal i mobil. Zkoušením jsem zjistil, že se se sluchátky mohu pohybovat po domě aniž by docházelo k výpadkům zvuku. Sešel jsem s nimi i do 1 NP a pořád hrály. Zkoušel jsem přenos z PC i z mobilu a v obou případech je zvuk čistý, bez znatelného zhoršení kvality, nebo výpadků. Neprolezl jsem s nimi každý kout domu, ale vnitřní příčky a strop zdá se moc nevadí a k výpadkům začalo docházet, až když musel signál procházet i obvodovou zdí.
Z BT signálu strach nemám. Kdyby byl opravdu škodlivý, tak by se snad tak široce nepoužíval, ne? Dneska ho vysílají snad i knoflíky od košile.
Nevieš o tom, že prednosť má biznis a o zdraví sa budú hádať roky až dekády? U FM stanička vysiela a slúchadlá len prijímajú. Je to čisté a mám za to, že lepšie i pre baterky. Len nechápem tomu šumu. To je akoby naschvál.
Celý večer som pozeral po nete, k uvedeným trom je ťažko niečo nájsť. Frekv. krivka už vôbec. Asi som vylúčil Aiwu i Nedis a o HP nenachádzam nič. Teoreticky by mali šumieť najmenej a majú veľké náušníky. Možno bude najlepšia voľba tie Senny.
Nedis mi z prvého pohľadu pripomínajú moje AKG K912. Bola by sranda, keby i podobne hrali.
BTW, mimo tému. Keby som kupoval pre seba káblové, narazil som na Panasonic RP-HD10. Vyzerajú ako neprekonateľný pomer kvalita/cena. Skoro by som ich bral, aby som mal zvukovú referenciu pre čokoľvek iné. Ale držím sa pri zemi.
Na mou radu si je už pořídilo několik lidí a všichni jsou nadšení. Až mi jednou doslouží, umřu steskem.
https://aukro.cz/philips-fidelio-x2hr-h ... 7050706034
A asi som prechválil i ten Panasonic.
https://www.0db.co.kr/FREE/2282836
https://headphonetestlab.co.uk/test-res ... ic-rp-hd10
Našťastie máme ekvalizér.
Koss KPH30i a vymaľované.
Ekvalizér neudělá ze špatných sluchátek dobrá. Není to jenom o dosažení nějakého průběhu frekvenční charakterisriky. Je to i o přenosu tranzientů, o doznívajících parazitních kmitech membrány, o elektrickém tlumení kmitačky, o rozložení postupné vlny na membráně, o činiteli jakosti v rezonanci... Úplně stejně jako u reproduktorů.
- Artaban001