Kryt na banánek

3D tiskárny

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hajeklubos

Kryt na banánek

#1 Příspěvek od hajeklubos »

Zakoupil jsem za babku v GME Praha ve výprodeji kovovou část banánku, která bude dobrá na Ampéry. Šroubovaný spoj 2,5mm2 možná i 4mm2. Je to tam stále k dispozici. Patrně Hirschmann.
Namaloval jsem na to 3D kryty. Každý banánek sežere 2x0,5m PLA drátu. Kdyby se to někomu hodilo je to k dispozici jako xxxx.stl. Pro jednoduchost lepím oba díly k sobě prstolepem.
Dotaz na Hill: Jardo nešla by povolit přípona 7Z ? je tam lepší komprese.
Luboš
Přílohy
bananek1.png
bananek1.png
bananek.JPG
bananek.JPG
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Nevím, kolik jsi za ně dal, ale úplně stejné jsem nakoupil v Číně taky za pár korun. Navíc nemají zrušenou díru na další banánek a pružné kryty, tak se nebudou tak lámat kabely.
hajeklubos

#3 Příspěvek od hajeklubos »

Máš pravdu, že by se mohla díra pro připojení dalšího banánku hodit. Upravil jsem to jako další variantu. Bylo třeba pohnout s dělící rovinou tak musím upravit ještě víčko. Vzhledem k tomu, že bude použita licna 2.5mm2 nebo 4mm2 tak to s tím lámáním nebude tak prudké. Navíc nepůjde o letovaný spoj, který se rád láme v místě konce cínu. Ještě bude držena těsnou dírou a nebude se to mrcasit. Díval jsem se na cenu podobného banánku a našel 30 a 50kč/kus. Já dal 3Kč a navíc se pocvičil v 3D. Bohužel amperové šňůry si člověk musí udělat sám protože údaj na štítku PRC je spíše přepalovací než provozní proud.
Až to odladím pokusným tiskem zkusím vložit v 7Z.
Luboš
Přílohy
BananDira.png
BananDira.png
Spiral

#4 Příspěvek od Spiral »

hajeklubos

#5 Příspěvek od hajeklubos »

Zlacený je asi hodně nadsazené. Psalo se o tom, že je to spíše žluté. Prostě PCR. Ta pružná vrtulka se na banánku volně točí, to je abonent na přechoďák. Silné pero nenahradíš. Věřil bych tomu originál Hirschman, ta cena je jak v lese Řáholci.
Luboš
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Spiral, to jsou snad nejhorší banánky na trhu, ta otočná pružící část má po krátké chvíli mizerný kontakt.
Tyto mám, 13kč za kus není moc a zatím nejlepší, co se v této cenové kategorii dají koupit.
martinkopp

#7 Příspěvek od martinkopp »

Ty co má jezevec jsou nejlepší, nějaký youtuber nakoupil všechny typy co se daly na ali najít a změřil je. Tyhle z toho vyšly nejlíp. Jediný problém je, že ty krytky jsou z nějakého gumovitého plastu a když banánky vytahuju, mají tendenci se stahovat protože banánky jdou do díry poměrně ztuha. Což je ale na druhou stranu dobře kvuli přechodovému odporu.
kovka

#8 Příspěvek od kovka »

Souhlas s Jezevcem, používám je též,, pájím je ve vývodce docela drží, kabel tak se neláme .
hajeklubos

#9 Příspěvek od hajeklubos »

Kdybych chtěl být hodně HIFI domaloval bych tam to co je na obrázku.
Luboš
Přílohy
pruchodka.png
pruchodka.png
ondraN

#10 Příspěvek od ondraN »

Taky používám ty co má Jezevec, ale variantu pájenou. A kupodivu není třeba to při pájení pajcovat nějakýma dryákama, ale stačí obyčejné bezoplachové tavidlo a pájka krásně zavzlíná.
hajeklubos

#11 Příspěvek od hajeklubos »

Doladil jsem plast banánku „s dirkou“. Víčko jsem prodloužil o 3mm pro lepší vedení drátu, a přidal navíc letovací variantu víčka s vnitřním kuželem pro cín. Kovová část se do plastu lisuje přes trubičku ve svěráku. Pasuje to naprosto přesně. Plast přesahuje asi o 0,2mm přes kov v místě připojení drátu. Tak lisovat nadvakrát. Je jasné, že u letovací varianty nejprve letovat pak lis. Nevýhodou je to lepení i když víčko jde dost fest. Možná by to drželo i bez lepidla. Šroubek jsem překryl úmyslně aby mi nemohl banánek nafackovat, elektřina je sfiňa. Vypadá to, že kovová část je shodná s banánkem co popisuje Jezevec. Pak by šlo nahradit poškozený plast i u banánku „Hirschmann“. Každý díl sežere asi 0,5m drátu PLA. Banánek je taková blbost ale dokáže pořádně naxxxxx. Nakonec nejhorší banánek je žádný banánek.
Bohužel 7z nejde přiložit. xxx.stl.zip ještě ano.
OS LINUX
Luboš
Přílohy
bananek3vikoCin.stl.zip
(162.1 KiB) Staženo 72 x
bananek2vikoSroub.stl.zip
(160.79 KiB) Staženo 64 x
bananek2.stl.zip
(224.35 KiB) Staženo 77 x
bananek3cin.png
bananek3cin.png
hajeklubos

#12 Příspěvek od hajeklubos »

Jenom doplňuji. Ukázaná platí.
Licna 2.5mm2. Kryty drž bez lepidla.
Luboš
Přílohy
Bananek2diraSroub.JPG
Bananek2diraSroub.JPG
martinkopp

#13 Příspěvek od martinkopp »

No nevim, už jen proto aby mne při pohledu na tohle nebolely oči, bych si banany raději koupil i s těma plastovýma krytkama. A to máš fotky milosrdně rozmázlé, jak už to u chlubících fotek 3D výtisků bývá pravidlem.
Přílohy
bbb.JPG
bbb.JPG
hajeklubos

#14 Příspěvek od hajeklubos »

To jsem nevěděl, že se účastním soutěže o nejlepší fotografii roku. To , že je na 3D výtisku rastr netřeba maskovat to ví všichni. jenom neumím fotit. No a co.
Možná umíš a víš všechno nejlépe ale mě tvůj názor vůbec nezajímá.
Luboš
martinkopp

#15 Příspěvek od martinkopp »

Jaj, zapomněl jsem napsat neuraž se. Už se stalo. :D
Odpovědět

Zpět na „3D tisk“