Sumitomo Electric 55900-0F111 - ovladanie klimy Toyota Verso

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Sumitomo Electric 55900-0F111 - ovladanie klimy Toyota Verso

#1 Příspěvek od rnbw »

Doniesli mi ovladanie automatickej klimy z Toyoty Verso - oznacenie Sumitomo Electric 55900-0F111. Nesvietia 4 indikacne LED - AUTO, A/C, DUAL a recirkulacia. Tieto 4 LED vyzeraju inak ako vsetky ostatne, takze su asi vadne (LED1-LED4). Vsetky ostatne pri teste multimetrom svietia, ale tieto nie.

Zapojene su cez odpory a bipolary na zem, ale neviem, na ake napatie. Funkcne oranzove LED maju odpor 560R, nefunkcne 1K3 a 1K8.

Da sa to vyskusat na stole? Na 10-pinovom konektore som nasiel 2x zem, jeden pin na podsvietenie tlacidiel, jeden na podsvietenie stredoveho kruhu. Neviem, ake napajanie to potrebuje - a mam pocit, ze 12V to nebude.
Přílohy
toyota_3.jpg
toyota_3.jpg
toyota_2.jpg
toyota_2.jpg
toyota_1.jpg
toyota_1.jpg
Naposledy upravil(a) rnbw dne 27 bře 2025, 21:21, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Tak uz som zistil, ze "podsvietenie stredoveho kruhu" je napajanie 12V - ide to do IC3 (TJA1020 - LIN bus) aj IC2 (TB9000FG - regulator 5V pre procesor).

Ale okrem svietenia to nic nerobi - asi sa to musi nejako zapnut.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Tak vadne LED su zelene a zjavne uhnili samovolne (chyba vyroby) - pri zatlaceni svietia.
Divne puzdro - spodok je 3528 a navrchu je vacsie (3.8x3.4mm). Ten vrch som odlupol a pod nim svieti LED na modro 8O
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Podobne sa to robi uz aj v tv. Kedysi bol ten luminofor na zmenu farby z modrej na bielu priamo na cipe. Casom zistili ze sa to serie a displeje potom maju modry podsvit a tak zacali pouzivat modre led do podsvitu natvrdo a medzi rozptylove folie sa hodi jedna s luminoforom aby displej dostal biele svetlo. Tv potom cez diery vzadu svieti namodro ale "podsvit" displeja je biely...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Pri bielych LED to je zname. Ale zelenu som takto urobenu este nevidel.

Ked som teraz objednaval nove LED, tak som si vsimol, ze okrem normalnej zelenej s definovanou vlnovou dlzkou existuju aj napr. lime, leaf, ci mint. Tie nemaju uvedenu vlnovu dlzku, ale farebne suradnice. Takze preto ten luminofor.

Objednal som normalnu zelenu. Zase sa ukazalo, ze modre LED su kurvitko.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Dal som tam VLMG3100-GS08.

Ozivit na stole som to dalej neskusal, len som LEDky otestoval uzemnenim za odporom. Nove zelene svietia slabsie ako zvysne dve oranzove, asi by to chcelo nieco svietivejsie. Ale pouzitelne to snad bude.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“