Kompresor (-ek)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiraSt

Kompresor (-ek)

#1 Příspěvek od MiraSt »

Měl vadný regulátor výstupního tlaku. Fučelo to kolem toho knoflu. Po rozborce zjištěn prasklý plastový píst co reguluje výstupní tlak. Natvrdo jsem to zrušil a má to výstup 0,8 MPa. Na stříkací pistoli mám jiný kompresor takže mi to neva.
Přílohy
Kompresor.jpg
Kompresor.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Mam v robote podobny Scheppach. Ten regulator je na hovno, lebo ked sa nastavi nizssi tlak, tak kompresor bezi stale (tlakovy spinac je napevno 8 bar). Vylievanie vody zo vzdusnika je dost problematicke.
MiraSt

#3 Příspěvek od MiraSt »

Zadarmo z SD.... no neber to. :-)
Akorát jsem nepochopil princip mazání pístu. Běží to nasucho těsněné gumou. Namazal jsem to silikonovou vazelínou na vodovody.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Je to bezoejovy kompresor, takze piest sa nemaze. Bezi to nasucho.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Tlakový spínače na podobnejch kompresorech jsou dost mizerný. Už jsem měnil kámošům v okolí tři. První příznak že odchází, je že je spínač celej mastnej. Tedy u klasickejch kompresorů s olejem v klikovce.
Místní prodejce, kde jsem objednal náhradní, mi potvrdil, že těch spínačů prodal asi tak polovinu počtu, co kompresorů, takže opravdu nic moc.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

MiraSt píše:Zadarmo z SD.... no neber to. :-)
Akorát jsem nepochopil princip mazání pístu. Běží to nasucho těsněné gumou. Namazal jsem to silikonovou vazelínou na vodovody.
Tak aspoň to tak nemlátí jako origoš nenamazaný. :)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“