Jsem z toho zoufalý, řezat novou i starou hadici a spojit je trubkou to by byla zcela ta poslední možnost. Nevíte mi někdo prosím poradit. Děkuji.
Co je to za závit
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Co je to za závit
Jsem z toho zoufalý, řezat novou i starou hadici a spojit je trubkou to by byla zcela ta poslední možnost. Nevíte mi někdo prosím poradit. Děkuji.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
V příloze přikládám tabulky.
Nebo jsem něco přehlédl?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- tomasjedno
Z té tvé první fotky se ten úhel dá docela dobře změřit, je to těch 60º.otakarv píše:Jenom mě trochu mate ten úhel závitu, pancéřový jej má 80° a metrický 60°, no jenom pohledem bez měrek se to dá špatně rozlíšit.
Edit: sorry, z druhé fotky
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Říkám si dojde na řezání hadic a napojení pomocí trubičky. Dnes jsem pohledal ve svých zásobách a po chvíli mi padla do ruky tenkostěnná hliníková trubička o 2mm hrubší než vnitřní otvor hadic. Trubičku jsem uřezal, udělal pilníkem náběhy. převlečné matice jsem nechal na hadicích pro případné opětovné použití (kdybych je sundal už bych je asi v životě nenašel), konce hadiček jsem po jedné vždy nahřál horkovzduchem aby se celá dostatečně prohřála a trubička šla nasunout. Hadičky na té trubičce držely dostatečně ale pro jistotu jsem je ječtě zajistil šroubovacími sponami.