WiFi extender

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
doktor365

WiFi extender

#1 Příspěvek od doktor365 »

Pěkný večer. Pořídil jsem si další kameru na zahradu a potřebuji posílit signál. Nějaké tipy a zkušenosti s WiFi opakovači? Nejlepší kdyby mohl být i venku třeba v nějaké kryté krabici. Přemýšlel jsem o tomhle. Nechci zase nic extra drahého. Děkuji.

zde odkaz
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

To přece záleží na tom, jak moc, a jak silných wifin máš v okolí. I když - píšeš o zahradě, tam to šanci má, obvykle mimo sídliště bývá v pásmu 2,4 GHz ještě poměrně volno. V místech se spoustou přibližně stejně silných wifin by byl extender spíše ke škodě.

Jde ještě o to, umístit ten extender tak, aby měl v dosahu jak kameru, tak router. Ideálně do místa s přibližně stejnou úrovní obou signálů.
A vůbec nejlepší by bylo vyzkoušet a v případě, že nevyhoví, opakovač vrátit.

Taky mi nějak uniká, proč, když už stejně ke kameře musíš nějakým kabelem přivést napájení, nehonit kabelem i ty jedničky a nuly?
doktor365

#3 Příspěvek od doktor365 »

Hill píše:
A vůbec nejlepší by bylo vyzkoušet a v případě, že nevyhoví, opakovač vrátit.
To jsem chtěl si od někoho půjčit, ale zatím nikdo neměl
a ještě píše:Taky mi nějak uniká, proč, když už stejně ke kameře musíš nějakým kabelem přivést napájení, nehonit kabelem i ty jedničky a nuly?
Kamera je na baterku. Napájení k ní nevede.
feliz_navidad

#4 Příspěvek od feliz_navidad »

Starší model TP-linku TL-WA855RE s dvěma anténami používám asi 5 let v RD. Stropy jsou s rabickou a tak je slabý signál mezi patry. Chodí výborně. Na noc ho ale vytahuji ze zásuvky, tak nevím, jak dlouhá bude doba chodu do případného restartu.
Naposledy upravil(a) feliz_navidad dne 15 kvě 2025, 07:54, celkem upraveno 2 x.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Nejlepší zesilovač i přijímač je dobrá anténa. Takže bych takové ty krabičky bez antény (jen na plošňáku) vynechal a vzal raději místo za 3 stovky tak něco za 6 stovek s anténama a raději s adaptérem než s vazbou na zásuvku.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“