Nezná někdo tuto žárovku ?
Moderátor: Moderátoři
Nezná někdo tuto žárovku ?
a nevím kolik voltů snese
Dík za radu
A kutilmile - nelituju tě
pro upřesnění
mezi žárovkama je zrcadlový hranol
a proto že mají 3 žárovky 6 drátů dost je možné že volty svit ke každé byly regulované nicméně zajímá mě hlavně kolik takové žárovky snesou voltů
a jaký je typ té kamery ?jwall píše:je na osvitu průmyslové kamery
je na ni někde štítek ?
jaký tam teče při 3V proud ?jwall píše:pro zajímavost 3v, ta světelnost je "slabá" žárovka dost horká
žárovky, když svítí, tak produkují značné teplo . . . mají nízkou účinnost.
většinu dodané energie vyzáří v teple.
Až pri zvyšovaní napätia bude mať 5Ω*, tak to je to napätie...jwall píše:Má 0.4 Ohm
*cca 13-násobok, ak vychádzam z dvoch rôznych 230V 40W žiaroviek, čo tu mám, ktoré majú za studena 100Ω
Prípadne, môžeš dopočítať napätie z priemeru, alebo z dĺžky vlákna. Z toho spočítaš plochu, z plochy a teploty výkon a z výkonu a odporu napätie. Už som to raz rátal pri oprave vákuového snímača a vyšlo to prekvapivo presne.
Kamerek mám několik je tam po 3ks žárovek = zásoba ale jejich škoda
Mám 2. možnosti
1.vytvořit své vlastní osvětlení nejlépe led ( rizikem blikání špatné osvětlení pro tyto průmyslové kamerky ,
2. je napájet stávající žárovky pwm zkusmo do 12v až shoří dát tam nějaké W5W jestli se tam vlezou , (už jsem našel nějaké info alespoň o patici G4 )o kterých budu vědět že snesou 12v .
Přikládám Test na 3v jen 1 žárovka ,protože mám slabý zdroj a nechci aby mi hned shořely žárovky a zdá se že jsem dosáhl uspokojivého obrazu . i s 1 žárovkou a tím prozatím ukládám na polici - elektro zábava končí .
je to asi G4 a u těchto W5W by se musely ohnout drátky a musím zjistit velikost zda se vlezou. přesto dík za radyMahoney píše:Tyhle celoskleňenky mají značení W5W a jsou v obrysových světlech mnoha typů aut a jako oranžové i v bočních blinkrech. Jestli ji máš na 12V si budeš muset zjistit, ale pokud má kamera napájení 12V, tak je to pravděpodobné. Doporučuji změřit si napětí v patici.