Problém s Ovisem na dvou PC
Moderátor: Moderátoři
Problém s Ovisem na dvou PC
mám tady pár problémů.
Na APčku OvisLink WL-5406AP mám napíchnutý 2 PC.
Na 1. PC je Win XP Home edition, na 2. PC mám Ubuntu 6.06 LTS.
Spustím-li OS na jednom z PC, tak je to v poho.
Problém nastane, když se přihlásí jedno PC a za ním druhý.
Na Win vyskočí bublina Windows- systémová chyba s hláškou "Adresa IP koliduje s jiným systémem v síti".
To zas až takovej problém není, až na to, že když stahuju na jednom PC, tak se blokuje přístup k netu u toho druhýho PC.
Dá se to nastavit (a hlavně jak- polopaticky) tak, že budou-li připojeny oba PC, tak to APčko bude automaticky pracovat v duplexním režimu, přičemž by oba PC měly stejnou prioritu?
A dá se přitom přímo komunikovat mezi oběma PC při zachování připojení k netu?
Za relevantní odpovědi pochopitelně moc a moc děkuju!!!!
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
RadekB píše:Mas dve moznosti - dohodni se s providerem na druhe IP nebo si porid router s NATem a zapoj ho za ovise.
Stejna IP na dou strojich v jednom subnetu je proste pi....a
Este existuje tretia moznost. Do PC s Win daj druhu sietovku a tento PC budes pouzivat aj ako NAT (kabel z wiifi pojde do jednej karty a dalsi-cross-spoji druhu sietovku tohto PC s druhym PC). Nevyhoda je, ze ak chces net na druhom PC (ten s Linuxom) musi byt aj ten prvy PC zapnuty (aspon v prihlasovacom okne, ked uz bezia vsetky sluzby). Od provajdra nepotrebujes druhu IP ani router, no to, ze mas dve pccka provajder zistit moze (niekedy je zdielanie netu na dalsiie PC v zmluve zakazane).