S: Schéma k reprobednam Tesla R-26
Moderátor: Moderátoři
S: Schéma k reprobednam Tesla R-26
tak sem zkus dát pár kloudných (čitelných) fotek desek
a třeba to bude s něčím podobné . . .
zahlédl jsem info, že tam mají být tři konce s KD607/KD617,
takže by to mohlo být podobné tranziwattu . . .
ale jen hádám, fotky rozhodně napoví více !
dej sem i fotku výrobního štítku.
. . . tak se taky snaž.
Přikládám pár fotek.
Konstrukce je řešená velmi prakticky - celý zesilovač se dá velice jednoduše vysunout a je přístupný k opravám. Veškeré DPS jsou připojené přes konektory.
Jednu reprobednu se mi podařilo zprovoznit. Druhé mě čeká. Nevěřím, že schéma seženu, ale rád bych ho měl i ze sběratelských důvodů.
. . . není to doba germániových tranzistorů !!!!samec píše: . . . Na tú dobu germániových tranzistorov to bola hotová raketa . . . .
je to asi polovina 80tých let a vyrobil to VÚZORT jako studiové monitory,
proto těch hodně čudlíků na předním panelu . . .
v koncích by měly být KD607/KD617 . . . žádné germánium !
. . . jediné součástky kde je "germánium" jsou diody "GAZ51" . . .
A už fungují obě reprobedny. Až na pár vadných kondenzátoru, zoxidovaných kontaktu a chrcicich potenciometru, které jsem rozebral a vyčistil všechny, tam naštěstí žádné větší závady nebyly. Někdo měnil jednu dvojici výkonových tranzistorů v jedné středové větví. DPS jsou oboustranné.
Náhodou som sa pred týždňom znáňal po schéme nejakých parametrických korekcií a veľa som toho na internetoch nenašiel, takže schéma tohto prekomplikovaného vehementu by sa mi tiež zišla.
Schémata zřejmě existují, jeden uživatel na repromania.net uvádí, že je má, ale bohužel nereaguje. Je to vlastně jediná zmínka o těchto reprobednách na internetu.