ASUS Li-Ion baterka

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jave

ASUS Li-Ion baterka

#1 Příspěvek od jave »

Prosim Vas mam tu baterku z NTB ASUS model 3500. Ma 9 vyvodu z toho 2 kontakt je vynechany. Nevite prosim zapojeni vyvodu. NTB je rok stary a baterka je mrtva. Nejde nabit. Na vsech vyvodech 0 voltu oproti jinym vyvodum. Na zdroj chodi NTB normalne. Poradte prosim. Mohu zaslat i foto baterky.
jave

#2 Příspěvek od jave »

Jeste dodatek.... Zabyva se nekdo repasi nebo opravami techto baterek a vyplati se to. Diky
MaTTo

#3 Příspěvek od MaTTo »

Co takto reklamacia ??Po roku predsa baterka nezdochne nech sa snou zaobchadza ako chce zle .
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Nejprve bych zkusil reklamaci a nebo uvnitr byva pojistka, ktera rozpoji okruh.
jano2

#5 Příspěvek od jano2 »

Ako je to ,prosim zo zarukou u baterek.Pri kupe mobilneho telefonu mi bolo povedane,že na mobil mam zaruku 2 roki,ale na baterku (v nom) len 6 mesiacov.Ako to je spravne?
jave

#6 Příspěvek od jave »

Standa99 píše:Nejprve bych zkusil reklamaci a nebo uvnitr byva pojistka, ktera rozpoji okruh.

NTB je dedictvi a reklamace by byla asi problem. Ta pojistka je prosim jakeho druhu? Tepelna jako v trafickach nebo jaka. NTB chodil OK, ale pak lezel pul roku ve skrini a ted baterka vubec nereaguje. Diky za nazory!!!!!!
jave

#7 Příspěvek od jave »

jano2 píše:Ako je to ,prosim zo zarukou u baterek.Pri kupe mobilneho telefonu mi bolo povedane,že na mobil mam zaruku 2 roki,ale na baterku (v nom) len 6 mesiacov.Ako to je spravne?

To opravdu nevim, ale mas pravdu, ze znamemu take dali baterku jen na 6 mesicu. Je v tom asi neporadek
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

pokud batrerka neni v notasu zmeris na ni prd. Elekronika musi nejdrive zjistit ze je v notasu a pak posle napeti ven. Zjistuji to tak ze rozeberu notas zem jsou vsechny porty plechy atd. a v notebooku je na privodu od baterky pojistka tak 10A na te pojistce merim napeti. Po pripojeni adapteru se tam objevi nabijeci napeti. Pokud tam je tak je mrtva baterka. Teke jde z laboratorniho zdroje vnutit na vystupy z baterky napeti a z kusit notas zapnout. Pokud mi toto jde je vadna baterka. Tedy repas ci nova.
Internet - metla lidstva
kulik

#9 Příspěvek od kulik »

Za pul roku kleslo napeti Li-ion clanku pod 2V, coz je kriticka spodni mez pod kterou dojde k vyraznemu snizeni zivotnosti Li-ion (poskozeni), a elektronika uvnitr baterie zakaze pokusy o dobijeni. Pokud napeti klesne na 0V, elektronika se zamkne a bez specialniho inicializacniho SW uz neni pouzitelna.

Musis ji otevrit a zmerit napeti na clancich. Pokud neni uplne pozde a nejsou na 0V, pripojit setrne dobijeni primo na clanky a pomaloucku je dobit na 3V/clanek. BACHA, pokud se ti povede zkrat nebo prebiti, hrozi vybuch a pozar. Napeti na clanek pri dobijeni NESMI prekrocit 4,2V.

Jsi-li z Prahy, ozvi se na kulik(zavinac)volny.cz, muzu to zkusit. Zkousel jsem repasi a tak jsem posbiral nejaka ta moudra.
kulik

kontakt

#10 Příspěvek od kulik »

Spravne ma byt kulik3(a)volny.cz
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“