SG 60 seřízení koncového vypínání

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

SG 60 seřízení koncového vypínání

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, mám zmíněné šasi SG60 a nějak se mi nedaří s koncovým vypínáním. Přesněji řečeno se stabilitou. Vypínání seřídím, funguje a za pár dní už zase ne, musím seřizovat znovu. Nevím jestli tam něco neschází či jestli je vše správně, nikde jsme nenašel návod ke stavbě, nemá ho někdo z přítomných nebo zná někdo důvěrně toto šasi? Fotky jsou u mého příspěvku k náhradě (výrobě) řemínku.
EDIT fotky u tohoto příspěvku Řemínek do gramofonu SG60 - lepení letecké gumy VYŘEŠENO .
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 02 zář 2025, 15:58, celkem upraveno 1 x.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Jen taková malá technická - jestli chceš od někoho pomoci (já ti s tímto neporadím), tak jej alespoň naveď pomocí odkazu na tu diskuzi, kde jsou tvoje fotky.

Fakt asi každý nebude mít tolik chuti a sil vyhledávat tvůj příspěvek z minula.

Beru to tak, že když něco chci, snažím se případnému rádci co nejvíc pomoci, co nejpřesněji jej navést...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
JirkaZ

#3 Příspěvek od JirkaZ »

Návod máš tady, max. 30 stažení, do 16.9.2025.

Velmi matně si vzpomínám, že mě to taky nějak zlobilo, ale důvod si nepamatuju, je to vážně dlouho.

Možná cosi s (ne)vodorovností chassis a z toho plynoucího nežádoucího pohybu vypínací páky, zvlášť při nějakém otřesu?
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 02 zář 2025, 17:25, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Dík, tenhle návod jsem hledal. Na tom co mám zdá se chybí pružinky pro antiskating a kolem raménka je to tak nějak trošku jiné. Podle stavebního návodu to zřejmě je tak, že bylo několik verzí označených A,B,C. Návod jsem převedl do PDF a umístil na táňu. Je k nalezení po zadání SG 60 JUNIOR.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“