obvod LM217
Moderátor: Moderátoři
obvod LM217
Mám na stole řídící jednotku, která je spojena s joystikem. Joystick je napájen skrze pin 5VREF na kterém by mělo být 5V. 5V je zabezpečen skrze obvod LM217 a dle schématu v příloze. Obvod ze sebe nevytlačí více než 1.3V. Když jsem ho zkoušel zapojit dle datasheetu tak aby na výstupu měl 5V, tj zapojit přes odporový dělič, LM217 fungoval bezchybně. Nenapadá mě, kde jinde hledat chybu. Odpory a kondy ze schématu proměřeny, vše ok.
Úroveň z OUT jde přes multiplexor, není možný že právě on dává backround a řízení je provedeno MCU nebo ML2904?
Také zvláštní je to, že diag ukazuje na tomto pinu 10V přitom je tam 1,3V. Taktéž je zobrazena chybová hláška " vyšší napětí než 5V".
Takže je dost dobře možné, že je poškozený obvod pro snímání jednotlivých úrovní napětí v ECU. Tím také může docházet k vadnému řízení ML217
Pokud takhle LM217 odpadne odpor z výstupu, tak bude dávat 1,2V + nějaký úbytek na odporu mezi ADJ a GND.
nevím jestli se chápeme, LM217 zabezpečuje napájení externího zařízení. Kromě tohoto výstupu vše běží. Nevidím důvod aby výstup z LM byl spojen s napájením CPU. Pokud by LM byl nastaven skrze ADJ a OUT za použití odporů, našel bych na desce odpory s nimiž bych výstupní napětí 5 V nastavil. Ty tam ale nejsou, takže se domnívám, že nastavení LM probíhá jinak.HF_Tech píše:Očividně by mělo být spojené napájení CPU s výstupem LM217. Jestli tam není nějaký jiný stabilizátor. Vzal bych si pořádnou lupu a hledal přerušený a schovaný prokov nebo studeňák pod nějakou SMD součástkou.
Pokud takhle LM217 odpadne odpor z výstupu, tak bude dávat 1,2V + nějaký úbytek na odporu mezi ADJ a GND.
Každopádně je priorita zjistit, proč MCU má špatné údaje o napětí baterie a výstupu 5Vref. To je podle mě příčina.