Portál občana - ztráta malého TP

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

Portál občana - ztráta malého TP

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, zadal jsme do vyhledávače ztráta malého TP a objevuje se mi tam, že by to mělo jít z portálu občana, přesněji portálu dopravy. Zkusil jsem ale ať klikám jak klikám nemůžu najít formulář pro vyplnění a odeslání.Nechce se mi na úřad ale asi nic jiného nezbývá, zkoušel to někdo z portálu?
tomasjedno

#2 Příspěvek od tomasjedno »

Vypadá to, že je nutno osobně zajít na ouřad a nahlásit ztrátu, a pak je možné požádat o nový (např. na portálu občana - portálu dopravy - registru vozidel - vybrat vozidlo - vybrat službu - žádost o vydání nového).
https://portal.gov.cz/informace/ztratao ... vy-INF-384
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Jasně, dík za snahu, až sem jsem se dopracoval. Ale nabyl jsem, zdá se že ne úplně správně, dojmu, že vyplním žádost na portál dopravy, odešlu a dojdu si, po zaplacení příslušného poplatku pro doklad.
Valdano

#4 Příspěvek od Valdano »

Žádost samozřejmě jde podat online. Ostatně je to uvedeno i na tom odkazu co zde uvedl tomasjedno viz citace.
Žádost o nové osvědčení o registraci vozidla můžete podat v Portálu dopravy, kde vyplníte požadované údaje.
Na portálu dopravy kde je výchozí dotaz "Co si chcete vyřídit?" musíte postupovat následovně.

Kliknout na Vozidla
poté
Kliknout na Registr silničních vozidel (zobrazí se výpis vašich vozidel)
poté
Musíte kliknout na konkrétní vozidlo
poté
Musíte kliknout na "VYBRAT SLUŽBU" (zobrazí se seznam dostupných služeb)
poté
Musíte kliknout na "Vydání nového osvědčení o registraci silničního vozidla" s popisem "Vydání nového ORV z důvodu jeho ztráty nebo odcizení."
poté
Bude po načtení stránky dole vpravo tlačítko "VYPLNIT ŽÁDOST"
a dál už postupujte podle tam uvedeného.
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

DÍK, opravdu to funguje!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“