Overeni funkce snimace tlaku oleje

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PixelOrgy

Overeni funkce snimace tlaku oleje

#1 Příspěvek od PixelOrgy »

Zdravicko, nenapada nekoho nejaky trik, jak potvrdit/vyvratit zavadu snimace tlaku oleje v motoru? Objevuje se obcas hlaska Nizky tlak oleje, hladina ok, filtr novy. Motor je ale po cisteni aditivem do oleje, tak je mozny, ze se cidlo ucpalo bordelem

Diky!
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Porovnat záměnou s identickým čidlem, který je určitě dobrý. Jinak "testovací přípravek" by muselo bejt něco, kam to čidlo našroubuješ a co vyvodí na jeho snímací konec tlak kapaliny aspoň 6 barů (to se považuje za obvyklej tlak v mazání při volnoběhu a lehce zvýšenejch otáčkách) - což by se dalo ubastlit například pumpičkou z hydraulickýho heveru ("panenky") nebo něčeho podobnýho. Otázkou je, jestli to má význam bastlit, jestliže máš možnost "si vypůjčit" z jinýho auta jiný, prokazatelně dobrý čidlo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

taky může být vyrajtované čerpadlo oleje a ten tlak při čistém (řidším) oleji prostě nedá . . .
kolik to má naběháno ?
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Prave docela malo, 160k.
Jasne, jiny cidlo by byl ideal. Stoji to celkem malo, tak ho asi vymenim, nic tim nepokazim.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Jestli máš možnost, tak ten "svůj podezřelej" snímač vyzkoušej na místě policajta v jiným autě, kde to ukazuje normálně. A budeš mít jasno prakticky hned ... Taky až to budeš mít oddělaný, tak startérem protočit motor - BACHA, Z TOHO KANÁLU PO POLICAJTOVI TO VYCÁKNE!!!! - ale dostaneš tak z něj veškerej potenciální bordel, kterej by přicpával ten měřicí kanálek. Je přitom nutný zamezit skutečnýmu rozběhu motoru, jinak bys měl samozřejmě za pár vteřin běhu volej po celý dílně a ne v motoru - stačí vybrat svíčky.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Sandal

#6 Příspěvek od Sandal »

Nejspíš bude vadný čidlo. Když jsem dělal generální opravy na nějakých motorech, a ať to byl diesel z traktoru, nebo z osobáku, nebo benzín tak často bývá po složení a startu motoru čidlo v háji, a kor když píšeš, že jsi dělal proplach, tak to je skoro jistý
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Proč by mělo být po čištění čidlo v háji ? Většinou se čistí řidinou . Je to následně peněžně choulostivý ukazatel , nehrál bych si .
Milan_F

#8 Příspěvek od Milan_F »

Prvně bych ho vyndal a vyčistil tu dírku do něj.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Já bych ho bez pokusů vyhodil .
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Já taky
PixelOrgy

#11 Příspěvek od PixelOrgy »

Urcite, pristup je tam jak pro gynekologa, to nechces rozdelavat vickrat. Uz objednano, stoji to 400 original, tak snad...

Jinak to protoceni starteru je celkem problem. I kdyz neco odpojim, aby to nenastartovalo, tak to bude stejne tim starterem chvili tocit, jak dlouho neovlivnim
Milan_F

#12 Příspěvek od Milan_F »

U Golfa se rozsvítila olejnička, vyndal jsem snímač, z motoru vyteklo pár kapek oleje, pročistil dírku na snímači a Golf klape vesele dál... Nestálo to ani floka.
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

A kdyby , tak dáš jiný motor ..... jo tací mladí jurodiví ......
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Koupil jsem starou 125ku . Tam snad nikdo olej neměnil a klasika těsnění bez dírky . No propláchni to petrákem . Tak jsem natankoval petrák a vyjel ! Kilometr daleko jsem u první křižovatky vyřadil a motor chcíp . Tak jsem velmi opatrně auto otočil a doploužil se k bráně . Je fakt , že s petrákem vytekly i velké kusy karbonu ... No nakonec jsem ještě asi 50 tisíc ujel na techničák a ještě prodal . :lol: Ono je protoč a protoč . :D
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

PixelOrgy píše:...
Jinak to protoceni starteru je celkem problem. I kdyz neco odpojim, aby to nenastartovalo, tak to bude stejne tim starterem chvili tocit, jak dlouho neovlivnim
Víc jak 10 vteřin to nebude. Ona ta mazací pumpa zas tak vysokej litrovej výkon nemá, za tu dobu protáčení to bude řekněme decka. Tam jde hlavně o tlak, aby to udrželo volejovej film v mezerách kluznejch ložisek - všecky pístní čepy, ojniční pánve i uložení kliky a futra na vačce (vačkách). Každopádně tam u toho výstřiku jde hlavně o ten moment překvapení, že ten cákanec nečekáš a to, že jak má vysokej tlak, tak docákne docela daleko respektive se umí rozcáknout do všech stran. Tudíž to spíš udělá bordel po celým motorovým prostoru a kus kolem. Ale štěstí přeje připraveným - takže stačí do díry po tlakovým čidle narvat polyetylénovou hadičku (takovou tu měkkou pro vzduchový rozvody) a tu druhým koncem strčit do nějakýho prázdnýho kanystru, jakejch máš v dílně 12 do tuctu - od destilky, jinýho voleje, kapalin do chladiče nebo ostřiku ... A máš vyzkoušeno i bez bordelu.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“