Napájení VFL displeje
Moderátor: Moderátoři
Napájení VFL displeje
Předem díky za radu.
- Artaban001
- Artaban001
No platí oboje, na zkoušku jede na 4V stejnosměrných, ale jak jsem dostal nahoře radu, není to na dlouhodobý provoz. Jas displeje je stejný po celé ploše.masar píše:Tak buď platí obojí nebo nic. Zádrhel by byl, kdyby byl jas displeje jiný na jeho začátku a jiný na jeho konci.Chabra píše:Pokud připojím displej na 4V regulovaný zdroj, diplej funguje...
Toho o SS proudu jsem se právě bál, že v tom bude zádrhel...
Navíc druhé, náhradní trafo má na sobě stínění a není tam tedy prostor pro pomocné vinutí. Ještě zkusím odporový dělič, jenže netuším parametry žhavení displeje.
Neplatí. Jediným "neduhem" DC-žhavení je možný odlišný jas displeje na jeho začátku a konci.Chabra píše:No platí oboje, na zkoušku jede na 4V stejnosměrných, ale jak jsem dostal nahoře radu, není to na dlouhodobý provoz. Jas displeje je stejný po celé ploše...
Ještě zkusím odporový dělič, jenže netuším parametry žhavení displeje.
A k tomu děliči - parametry žhavení si můžeš změřit.
Zřejmě si ale neuvědomuješ, že žhavení je zároveň katoda a tudíž je napájena ze dvou zdrojů - stabilizovaného katodového napětí (-25.3V) a žhavícího napětí, které je na tom katodovém tzv. superponováno. Žhavení tudíž musí být odděleno od ostatních napájecích obvodů. Buď kapacitně (používají se ruzné multivibrátory) nebo měničem DC (s uvedeným omezením) nebo AC.
V tvém případě existuje sice možnost použít jako katodové napětí nestabilizovaný výstup zdroje -25.3V a dále odporový dělič pro žhavení, ale až po zvážení všech dopadů nestability.
Raději bych volil nějaký modul měniče, je jich určitě dost na výběr.