S: Desku vertikálnho rozkladu TV Merkur
Moderátor: Moderátoři
S: Desku vertikálnho rozkladu TV Merkur
6PN 052 04, měl bych pro ni vyižití.
Děkuji.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
U něj bude takovýchto "ležáků" (ještě i dnes) hafo. Jen jsem ho tady už dlouho neviděl, a ani osobně jsme spolu už dlouho nebyli (napíšeme si tak akorát maila před Vánocemi, tedy za pár dní).
Do přenosných bude pak muset dát, ne MDA1044, ale MDA1044E - jsou rozdílné.xsc píše:Ovšem jestli je odpravený MDA1044, tak je otázkou, zda je rychlejší shánět IO nebo modul.
Kdybys Jardo došel až k němu, že ho máš vadný, tak bych se podíval, jestli mně tu nějaký nezbyl - mám tucha, že asi jo.
Spíše, jestli tam vůbec nějaký běžec máš - byly vyrobeny z křehké mosazi a (podobně jako duté nýty) jim rády upadávalyZaky píše:Zkontroluj na tom modulu elektrolyty, přeměř ty skvělé trimry, jestli mají kontakt běžce ...
Jj - taky jeden z důvodů (po letech) - ulomená jedna polovina vidličky v konektoru (pak je tam kontakt-nekontakt) - což není (na první pohled) okem vidětLukas-Peca píše:Studeňáky na pinech těch řadových konektorů, případně ulámané pérové vidličky v protikusech...
Na modulu chybí vstupní napětí 17 V.
Vadný (upálený) R6, původně 12 ∩.
Na modulu vytečený a vyschlý C8 100 µF (kapacita nula).
Zbývající ellyty v toleranci.
Po náhradě C8 napájením modulu z externího zdroje 18,5 V (s omezením na max. 200 mA) přes 12 Ω změřeno na modulu malé napětÍ (cca 6V místo 17 V).
Tomu odpovídá proud cca 200mA, což je pro MDA1044E nějak mnoho.
Vypadá to na vadný MDA 1044A?
.