BM464

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
souba

BM464

#1 Příspěvek od souba »

Dobrý den.Osciloskop BM464 jsem asi 2 měsíce nepoužíval.Po zapnutí mám jas naplno u obou stop.Bod je rozmazaný ( průměr asi 1 cm.nejde zaostřit ), jas reaguje nepatrně , zaostření reaguje také nepatrně.Předtím pracoval bezvadně.Schema mám .
Budu rád kdo poradí na co se zaměřit .
Díky.
jasin

BM464

#2 Příspěvek od jasin »

To co popisuješ vypadá, jako by zůstalo sepnuté tlačítko hledače stopy. To je to červené :lol:
Jestli není zaseknuto zatlačené, tak mohou taky být uvnitř zkratované jeho vývody :idea:
souba

Předmět: BM464

#3 Příspěvek od souba »

Červená tlačítka tam mám 3,ale ani jedno nemá funkci co píšeš.
Obě stopy jsou vpravo na okraji rozmazané.Pokud zmáčknu tlačítko S303 stopy se přesunou doprostřed , když tlačítko pustím vrátí se zpět k pravému okraji.
S303 tlačítko pro středění stopy .Nemyslíš toto je nahoře vedle tlačítka sítě ( bílé ) .
jasin

tlač.

#4 Příspěvek od jasin »

Jo to je to tlačítko. Neslouží pro nějaké středění, ale pro hledání stopy, když si rozkroutíš ovládací prvky. Rozostří sice stopy, ale sníží silně citlivost a tak vždy uvidíš, kde na které straně která stopa je a ovládáním ji dostaneš doprostřed. Pak se tlač. pustí a stopa je ve viditelné oblasti stínítka.
V návodu tomu asi říkají středění :roll:
souba

BM464

#5 Příspěvek od souba »

Dnes pustím osciloskop a jde perfektně.
Díky za rady,aspoň budu pro příště vědět na co se zaměřit.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“