Samsung UE55J6302AK výměna LED podsvícení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Samsung UE55J6302AK výměna LED podsvícení

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny přítomné, jdu si pro radu. Synovi na této televizi jde obraz do modra čili vadný podsvit. Kdyby to byla TV s rovným displejem tak zde neotravuji ale tá má displej zakřivený a s tímto typem displeje nemám absolutně žádnou zkušenost. Hledal jsem na YT nějaká videa ale nic jsem nenašel ani při pátrání po internetu tak se obracím zde na vás co s tím máte zkušenosti a poradili by jste mi jak postupovat.
Předem všem děkuji za každou dobrou radu.
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

zakrivený displej je taký istý ako displej rovný, nemusíš sa báť dať ho na rovinu, nestane sa mu nič. Zakrivenie vytvára len vaňa a rám TV. Dokonca aj podsvit pred montážou je rovný.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Mockrát děkuji za tuto zprávu, spadl mi kámen ze srdce. :wink: Než jsem zde položil dotaz tak jsem si vzpoměl že před léty jsem na nějakém kanálu zhlédl video kde maník měnil podsvícení kde TV měla taktéž zakřivený displej a on si tam dělal nějakou formu nebo co přesně podle toho zakřivení. Bylo to dávno co jsem to viděl a tak jsem myslel že něco podobného najdu ale raději jsem se obrátil na zkušené odborníky.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Hlavně se ho nesnaž narovnat. :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Mám to chápat tak že se displej zcela nepřizpůsobí rovné podložce?
Ivan_01

#6 Příspěvek od Ivan_01 »

ale nestresuj, normálne ho polož na rovný podklad ako hocijaký iný displej. Si zober aký je polomer zakrivenia toho TV, pri uhlopriečke 55 " možno 3 metre. Nejaký malý zakrivený PC monitor by som nevyrovnával, ale tu nehrozí nič. Pretože panel pre curved TV a rovný TV je úplne ten istý.

Edit: Tak polomer zakrivenia 55" je presne 4200 mm
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Já bych zase takový optimista nebyl. Ano, princip a konstrukce je stejná. Asi jsem větší lempl ale 2x se mi stalo že po zpětné montáži a to jsem si při demontáži a odložení s pečlivým podkladem oblouku dával velkýho majzla, po zpětné montáži měl display defekt, začal na spodní straně černě odtékat. Prostě to lepení vrstev LCD povolilo.
..to bude jen ňákej odpůrek
p32

#8 Příspěvek od p32 »

p32 píše:Hlavně se ho nesnaž narovnat. :wink:
Tak já to rozvedu. Protože s tím nemáš asi zkušenost, tak to s tímto prohnutým dělej opatrněji. Tzn. při montáži netlačit, ale podložit tak, abys to měl v rukách a ne oporu od stolu. To bys pak mohl fakt narovnávat a mohlo by se ti stát to, co psal mi-ro.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“