vypnutí zabezpečovacího zařízení

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

vypnutí zabezpečovacího zařízení

#1 Příspěvek od RX-20 »

Dorazil ke mě dnes dopis z místního úřadu, kde mi píší, že mám na noc vypínat zabezpečovací zařízení na ochranu osob a majetku. Občané v nedalekém squatu (mentálně zaostalí a nepřizpůsobiví) si prý stěžují, že je to v noci ruší. :D Hádejte při jaké jejich činnosti ...

Když nás před lety vykradli, místní policie ani nezapisovala, pouze nám řekli, že to dělají tihle lidé a že si musime instalovat zabezpečovací zařízení.

V souvislosti s tímto požadavkem ze strany úřadu mám otázku, zda lze vůbec vznést požadavek nebo vydat nařízení na vypnutí zabezpečovacího zařízení na ochranu osob a majetku. Zkoušel jsem hledat na netu, ale nic v tomto směru jsem nenašel.
Je tu někdo, kdo třeba profesionálně u firmy dělá instalace zabezpečovacích zařízení a zná legislativu?
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Naprostá ignorace, pokud podá někdo podnět k vyšetřování, vyžádat si znaleckej posudek na téma "Proč =kým = na čí podnět je moje zabezpečovací zařízení neustále aktivováno?" a s tím bych si s nima následně vytřel (_!_) ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
matahari

#3 Příspěvek od matahari »

Nejspíš je myšleno vypínání akustické signalizace v době nočního klidu a ne celého zabezpečovacího zařízení. Zase pokud mám jistotu, že se zařízení nespouští falešnými poplachy, tak jebat.
ferdislav

#4 Příspěvek od ferdislav »

Falešné poplachy jsou problém, jestli je to tak,pak lépe nastavit,nebo ztlumit zvuk na rozumnou hlasitost v noci, když v domě někdo je.

jak jsi hledal na tom netu?

Siréna bezpečnostního systému, která v noci (mezi 22:00 a 6:00) opakovaně houká bezdůvodně, porušuje zákon o některých přestupcích. Pokud se situace opakuje, volejte Městskou policii (linka 156) nebo Policii ČR (linka 158). Policie může majiteli udělit blokovou pokutu až do výše 10 000 Kč

Pokud Policie ČR nebo Městská policie situaci vyřeší pouze domluvou a alarm bude houkat dál, můžete se obrátit na příslušný obecní úřad (odbor přestupků), který může v přestupkovém řízení uložit pokutu až 20 000 Kč...
DukeNuke

#5 Příspěvek od DukeNuke »

No, jak tu bylo psáno, pravděpodobně půjde o vypínání akustické (případně jiné) signalizace. Vypnutí EZS ti nařídit nemůžou, protože dle základní listiny práv a svobod máš právo majetek vlastnit a chránit. Víc by asi řekl právník.
Ve tvém případě bych odpověděl asi toto: Chápu, že akustická signalizace může být obtěžující, ale EZS přesně takto fungovat má. Pořídil jsem si ji až po špatné zkušenosti - kdy mě vykradli. A to, že se spouští jednoznačně potvrzuje, že pokusy o další útok na můj majetek pokračují.
Jsem ochoten akustickou signalizaci vypnout, pokud z vaší strany zajistíte jiný způsob střežení, např. bezpečnostní firmou, či policií.
Toť vše.
matahari

#6 Příspěvek od matahari »

V noci má místo kraválu daleko větší efekt pořádné halogenové nebo LED světlo, což šmejdům naznačí, vím o vás, tak tu nelezte.
ferdislav

#7 Příspěvek od ferdislav »

Nikde není zmíněno jak často se to děje a zda byl někdo přistižen při pokusu vniknutí nebo krádeže, je o tom záznam?
Pokud to aktivuje nějaká zvěř nebo větev,je třeba to přenastavit..

světlo je v noci velmi účinné + kamera, klidně fejková..
Cowley

#8 Příspěvek od Cowley »

To je blbost. Asi se jim popletli Terminologie/Termíny/Termiti :)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hubert_79 »

Při pohledu na autora mě napadá cosi o trollingu.
Obecně - jestli to dělá deset planých poplachů za noc, tak jde o klasické rušení nočního klidu a obával bych se, že to nakonec vypne někdo ze sousedů.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
monterjirka

#10 Příspěvek od monterjirka »

Jsou situace, když hlasitá alarm včas nepřivolá pomoc, ale naopak pachatele vyprovokuje k vyšší brutalitě, aby rychle něco sebral a zmizel s tím.
V takových případech je lepší "tichý alarm" - kamera se záznamem a volání nebo posílání SMS se zprávou o napadení objektu
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

Elektronické zabezpečení je vždy doplňkové k mechanickému. Pak je zásadní otázka co od toho elektronického chceme. Zdali chceme narušitele chytat, nebo být upozorněn a narušitele odradit. Dobře fungují vnitřní sirény a vnější mají být dobře vidět z veřejných prostranství a nedostupné bez žebříku. Odradí to většinu narušitelů, s těmi co to neodradí, je leší se nepotkat.
Jak je ten systém navržený jsou časové limity jak dlouho může siréna houkat, jestli nejsou falešné poplachy atd. Prostě není to tak jednoduché na návrh.
pocitujlasku

#12 Příspěvek od pocitujlasku »

ono tie hukajuce sireny a alarmy aj tak vacsina ludi ignoruje, lebo to huka kazdu chvilu z kazdej strany. najlepsi je tichy alarm, kedy pachatel ani len netusi, ze o nom vedia a tak si kradne v klude, az sa zrazu pred nim objavi bud policia, alebo majitel s kamaratmi s vidlami v rukach
No vidis, a tak si sa bal
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Úplně nejlepší ochrannej systém je minový pole. Na hranice pozemku dát cedule "Vstup na tento pozemek je pouze na vlastní nebezpečí - ZDE JE ŽIVOTU NEBEZPEČNO!" - a čekat. Kdo vyletí, má smůlu, varovanej byl ... A je to tichý a netrpí to falešnýma poplachama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZVUK2000

#14 Příspěvek od ZVUK2000 »

Napsal jsi pěknou ptákovinu. Toto je mimo zákon. Už jen proto, pokud by museli na tvůj pozemek vstoupit ZIS. Složky Integrovaného Záchranného Systému a ty jim znemožňuješ jejich činnost pácháš trestní čin. Nejsme v USA, můj pozemek můj hrad.
martinkopp

#15 Příspěvek od martinkopp »

Nekrmte trola.
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“