Flexa Narex EBU15

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Flexa Narex EBU15

#1 Příspěvek od Celeron »

Za poslední dva měsíce jsem rozřezal flexou s diamanťákem asi 50 bloků ztracenýho bednění a asi 20 dlaždic 50 x 50 x 5 cm. Prasklo na to celkem 3 kotouče. Flexu jsem během tý doby 3 x vyfoukal stlačeným vzduchem, vždy vyletěl oblak betonový moučky. Tak si říkám, jestli na ní neudělat preventivní generálku. Už toho natočila docela dost, asi by si to zasloužila. Dělal jste to někdo?
Jde mi o to, zda nebude nějaký překvápko, co tam bude nejspíš potřeba vyměnit a taky čím naplnit převodovku, případně zda nejsou na výstupní hřídeli nějaký simeringy.
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Když to funguje tak to nespravuj...Ale tady můžeš celou brusku rozebrat a vyfoukat odevšad prach a sajrajt, to je celkem jasné, ale nejkritičtější část je ozubení a jeho mazání. Jako zkušební technik NAREXu, poté PROTOOLu atd poradím, zkus vzít za vřeteno a zkusit rukou vůli, mělo by se to hnout jenom kousek na každou stranu. Ono to je slyšet (teda já to slyším) už při rozběhu jestli tam není velká vůle, ta se projeví při rozběhu rachtáním. Pod čelem co drží vřeteno jsou vymezovací podložky, po létech používání, pokud zuby vypadají pěkně, tam přidej nějakou hustou vazelínu a odeber jednu (nebo i dvě...)z podložek které tam skoro určitě budou. Vřeteno při zkoušce, hýbáním v ruce musí mít pořád vůli, stačí docela malá. Ono se to blbě popisuje, léta zkušeností. Mazání je kapitola sama pro sebe, léta zkoušek a různých maziv, jak jsem napsal, dej tam něco co je husté a s teplotou nevyteče.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“