Pomalý počitač
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Pomalý počitač
Neřešte můj pravopis díky!!!!!
Re: Pomalí počitač
Najlepšie bude kúpiť nový počítač..a tento nechať tetke..markoni píše:Na bráchovém počítači byl původně operačný systém WIN ME edition tetka je tam win XP profesional a tětka ten problém je to pomalé je tam antivyrový program AVG free můžete mi poradit jak to zrychlit děkuji přědem za rady
markoni píše:Na bráchovém počítači byl původně operačný systém WIN ME edition tetka je tam win XP profesional a tětka ten problém je to pomalé je tam antivyrový program AVG free můžete mi poradit jak to zrychlit děkuji přědem za rady
Jaká je to konfigurace (alespoň přibližně)?
Radix : Jj nejlépe přejít na Linux... A pak se divit, že mi na něm nic nefunguje. A jak krásně se do něj "instalují" další aplikace... Sorry, ale na desktop pro běžné použití (domácí multimediální centrum + hry) raději unifikované Windows a řádně je zabezpečit (kvalitní firewall + antivir a je po starostech, osobně používám Zone Alarm + NOD32 a nevím, co je virus) ...
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Ospbně VELMI fandím Linuxu, neboť je to naprostá paráda, když se to opravdu pořádně a kvalifikovaně nastaví. Ale bohužel v dnešní době to stále pro běžného uživatele není. Pokud někdo staví ftp nebo mail server, router atd atd tak není co řešit, Linux (nebo nějaká modifikace či něco co běží na jeho jádře) je jasná volba. Ale běžný uživatel není ochoten se učit nastavovat, pracně shánět a instalovat soft, pak řešit že to nejde jak by chtěl, tak jiný soft... jiný Linux...... nainstalovat to tak či onak... To je prostě obrovská spousta práce (narozdíl od dvou nebo tří hodin instalace widli včetně softu. kde je to rutina) a na to každý nemá čas, náladu a nervy (já osobně nemám ani jedno
Jinak by bylo určitě dobré kdyby autor tématu napsal alespoň zhruba konfiguraci počítače, hlavně RAM, které win XP dovedou "sežrat" opravdu dost. V neposlední řadě také záleží na HDD a jeho rozhraní.Četl jsem tam o win ME, takže to asi bude dost staré. V takovém případě je jasná volba Win2000 professional, vzhledem k velmi podobnému jádru (tudíž naprosto bezproblémová instalace 99% aplikací dělaných pro XP), také mnohem menší nároky na RAM a CPU. Při použití základních bezpečnostních zásad podle mého mínění stejně bezpečný (nebo snad i bezpečnější) než XP, kterým jsou dnes viry a jiná havěť "šity na míru".
..juj to sem se rozkecal
www.sigmaphon.cz
Konec OT příspěvku
Ano, na stejném HW budou Windows XP profesional asi vždy pomalejší než Windows ME, ovšem určitě stabilnější, pokud bude v PC kompatibilní HW.
Zrychlit to lze pořízením rychlejšího disku, připojením na rychlejší řadič, instalací lepšího procesoru a více operační paměti. Může být ovšem výhodnější pořídit rovnou jiné - výkonnější PC.
Windows XP lze trošku poladit na výkon - je to někde v nastavení na ikoně Tento počítač, zvolí se vzhled, vypnou animovaná okna...
Neinstalovat zbytečnosti, užívat přiměřený SW, patchovat OS, antispyware...
AVG má podle mého názoru nižší HW nároky než AVAST.
Mimochodem, podle licenčních podmínek lze na zakoupenou licenci MS Windows XP Professional používat na PC MS Windows 2000. Média si ovšem člověk musí sehnat, jak umí.
-
luta
galjo píše:Najlepšie bude kúpiť nový počítač..a tento nechať tetke..markoni píše:Na bráchovém počítači byl původně operačný systém WIN ME edition tetka je tam win XP profesional a tětka ten problém je to pomalé je tam antivyrový program AVG free můžete mi poradit jak to zrychlit děkuji přědem za rady
Plne súhlasím s tebou Galjo. Jediná rozumná odpoveď v tejto téme. Autor položil laickú otázku. Možno ani nevie akú má konfiguráciu PC, keďže to tam nenapísal a pritom je to zásadná informácia. A vy mu ponúkate Linux???
Radix píše:Linux má menší HW nároky, než WXP, čili tvojí odpovědi Dolaci moc nerozumím. Některé distribuce Linuxu se dají spustit (a připojit se plnohodnotně na net) z liveCD, i když v počítači není harddisk.
Určite máš 100%-nú pravdu, ale vie vôbec Markoni, čo je to Linux, bude ho vedieť inštalovať a používať?