Prosba - TV TESLA MANES
Moderátor: Moderátoři
-
Karel Roztocil
Prosba - TV TESLA MANES
-
Karel Roztocil
Zdroje náhradních modulů (nejčastěji modul R, občas modul S způsobují Mánesa v komatu) jsou sběrné dvory.
Pokud je problém na základní desce (pomocný zdroj pro rozběh, něco ve zdroji IPSALO) musí se vzít schéma a měřit.
Typické příčiny na www.kacha.cz
Radix píše:Tak si říkám, jestli to zas není nějaký vtip typu Rubín.
Ale zkusím to vážně.
To je ten stařičký elektronkový televizor 4102U z r. 1957-59? Tam žádné moduly nebyly. Nejdřív bych se podíval na selenový usměrňovač.
Jestli je pravdivá má první věta, řekni známému, ať Mánes předělá na Rubín.
TV vyzeral asi takto http://www.oldradio.cz/ts4331.htm
Ako uz tu bolo spomenute, bol to skoro Oravan, bol mensi, mal mensiu obrazovku (32LK2C zo ZSSR), z toho dovodu upraveny RKS (transduktor naviac proti Oravanu), LPA-cko so ziarovkou, mal rucne AFC, trochu iny KV a este par rozdielnych detailov...
Manes
Nedávno jsem dělal pořádek ve sklepě (kvůli manželce) takovou televizi jsem vyhodil, měla slabou obrazovku jinak funkční.
- sambiliong
COLOR MÁNES
-
Karel Roztocil
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Jinak u nás v opravně bychom to jistě opravili, ale to je pro tebe poněkud zruky (Olomoucko)
www.sigmaphon.cz
Re: Prosba - TV TESLA MANES
Karel Roztocil píše:Prosim o radu pripadne o pomoc. Mam doma starou TV Tesla Manes. Jenze kdyz ji pustim vubec nic se nedeje. Dal jsem to znamymu a ten mi rikal ze je spatnej nejakej 5 MODUL. Nevite jestli se da nekde sehnat a pripadne kde. Diky moc vsem za rady
Mám dobrého mechanika a ten nikdy moduly neměnil . Vadný díl jde (prý) vyměnit i na modulu. Takový odpor nebo kondenzátor bude levnější než celý modul. Na modulu "S" je IO a pár odporů a kondiků. Jediný problém by mohl být A255D z produkce DDR a ten jde nahradit. Taková opravy by neměla stát víc jak 500,-
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosba - TV TESLA MANES
www.sigmaphon.cz