MP3 prehravac
Moderátor: Moderátoři
-
killer4757
MP3 prehravac
GeorgeB píše:- Přehrávač je sice v záruce,ale bohužel k němu není účet a jen se záručním listem mi to nechtěj vzít. Nevíte nějakou radu?Děkuju
Nevím, co by ještě chtěli za doklad. Tohle je mimo jiné z jedněch stránek, kde radí spotřebitelům.
Kód: Vybrat vše
Doklad k reklamaci
Prodávající není oprávněn vyžadovat žádné konkrétní doklady k reklamaci. Zákon neumožňuje prodávajícímu jakkoli podmiňovat vyřízení reklamace. Postačí jakkoli prokázat existenci záruky, tedy datum nákupu, skutečnost, že nákup byl učiněn u příslušného prodávajícího, a délku záruční doby. K tomu bezesporu postačí nejen záruční list s potvrzením prodávajícího a datem prodeje, ale též například doklad o prodeji, nebo i svědecká výpověď, výpis z platební karty apod. Pakliže můžete jakýmkoliv výše uvedeným způsobem prokázat, že výrobek byl zakoupen u prodávajícího, u něhož jej reklamujete, je prodávající povinen Vaši reklamaci přijmout a vyřídit. Není oprávněn odmítnout Vaši reklamaci pouze z důvodu, že nemáte záruční list. Když to nebude chtít vzít na reklamaci, pohroz mu Českou obchodní inspekcí, případně se na ní rovnou obrať, určitě rádi pomohou.
Já mám MP3 Emgeton Cult a tam se podobný průšvih řeší připojením v tak zvaném "recovery módu". Vyndá se baterka, stiskne se zapínací tlačítko, které se drží zmačklé a připojí se na USB. Počítač ho pak najde a dá se přehrát firmware. Zkus něco takového, třeba se některé tlačítko taky ujme a přehrávač ožije. Jde u toho vůbec firmware přehrát?
S čojkou bych je ale stejně podráždil, na takovouhle buzeraci při reklamaci nemají nárok. Ten by měli jen v případě nějaké nadstandardní záruky a to asi není tenhle případ.
GeorgeB píše:Hafca: firmware u toho jde přehrát. Zkoušel jsem to několikrát,ale napsalo to comunication failed. Díky Tvé radě jsem dostal přehrávač do recovery režimu a povedlo se mi přehrát firmware. Takže moc děkuji!
Zdravím, dostal se mi tenhle přístroj taky do ruky a dělá to uplně to samé jen mi to nejde opravit po připojení k device manager.
Píše to hlášku viz. obrázek.
Jedná se o přístroj Philips GoGear MP3 player SA2620 2 GB.
Nevíte co se s tím dá ještě dělat?
Asi do koše že?
- Přílohy
-
failed SA2620.jpg- (20.38 KiB) Staženo 124 x
GeorgeB píše:Hafca: firmware u toho jde přehrát. Zkoušel jsem to několikrát,ale napsalo to comunication failed. Díky Tvé radě jsem dostal přehrávač do recovery režimu a povedlo se mi přehrát firmware. Takže moc děkuji!
Zdravím, dostal se mi tenhle přístroj taky do ruky a dělá to uplně to samé jen mi to nejde opravit po připojení k device manager.
Píše to hlášku viz. obrázek.
Jedná se o přístroj Philips GoGear MP3 player SA2620 2 GB.
Nevíte co se s tím dá ještě dělat?
Asi do koše že?
- Přílohy
-
failed SA2620.jpg- (20.38 KiB) Staženo 121 x
Snad přispěji svojí troškou do mlýna.
Rukama mi prošlo už spoustu mp3 přehrávačů s podobnými příznaky. Povětšinou nejdou vůbec zapnout, nebo naskočí obrazovka a zamrzne atd... Po zkoušení různých metod oživení se osvědčila jediná a to NAFORMÁTOVAT VLASTNÍ PAMĚT PŘÍSTROJE !!! Ovšem ve většině případů po připojení k PC zamrzne, nebo se žádné zařízení nenačte. Řešením je použití USB aktivního HUBu. Po připojení přes HUB se většinou zařízení rozpozná a po dlouhém formátování je zařízení opět funkční ! S příchodem Windows 7 a jeho předinstalovanou součástí obnovy vadné paměti připojené flash je tento úkon otázkou minut, zatímco u windows xp trval přes hodinu (pomalé odezvy PC po připojení vadné flash). Tímto způsoben jsem už oživil nespočet mp3 přehrávačů ke spokojenosti jejich majitelů.
S pozdravem Matěj