Trafo ve vezi SONY CMT-CP11
Moderátor: Moderátoři
Trafo ve vezi SONY CMT-CP11
mam vezicku SONY CMT-CP11 a ma pravdepodobne mezizavitovy zkrat v primaru trafa. Telepna pojistka je spalena, po premosteni vezicka normalne funguje ale trafo je po par minutach velice horke. Je mi jasne, ze oprava tohoto transformatoru je nejspis nemozna, primar je pod sekundarem, navic trafo je svarene... Originalni dil bude nejspis stat balik... Proto prosim o radu jak to resit? Neznate nejakou firmu, ktera by namotala trafo stejnych parametru? Ma cenu zkusit trafo zapnout a nechat bezet - mohl by se mezizavitovy zkrat nejak prepalit/vypalit? Pripadne - nemate nekdo prosim schema od teto vezicky?
Poradite? Dekuji predem!
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Ale nejprve odpoj sekundáry a zapoj trafo naprázdno. Pokud se bude nadměrně zahřívat i tak, je chyba v něm. Pokud ne, je chyba jinde. Je také dobré naměřit magnetizační proud naprázdno primárem. Ten vždycky nějaký bude, v závislosti na provedení a výkonu trafa. Pokud je ztrátový výkon na trafu tímto proudem vytvořený do 10% max. přenášeného výkonu, je to v pořádku. Bývá větší u svařených traf vlivem vířivých proudů ve sváru.
www.sigmaphon.cz