Osvětlení schodiště

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
triumf
Kontaktovat uživatele:

Osvětlení schodiště

#1 Příspěvek od triumf »

chtěl bych vytvořit následující : 16 schodů, v každém schodu 2 led diody, diody by se měli postupně plynule rozsvítit přítomností osoby sejmuté čidlem(PIR, op. závorou apod). Ty čidla tam budou dvě, jedno nahoře-měly by se rozsvíti postupně směrem dolů a spodním směrem nahoru. Celé zařízení by mělo býti blokováno denním světlem a doba sepnutí by měla býti nastavitelná. Přemýšlel jsem o použití nějakého IO typu A277D pro postupné rozsvícení a časovače 555 pro hlídání času.Nemůžete mi poradit, zda neí alespoň část někde již navržená, kterou bych mohl pro uvedené potřeby upravit? :roll:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Staci PIC a dekoder 1 ze 16, treba 74154.
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Stačí LM3914 a ze zdroje konstantního proudu (jeden odpor 10K , 2X dioda 1N4148 a odpor v emitoru, kterej určuje proud ) nabíjet kondenzátor..
SEL
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od SEL »

Volil bych nějaký jednočip, co nejvíce bych přenesl na program. AVR, 51, PIC to už je jedno podle toho k čemu máš blíž. Pokud je to udělaný analogově, špatně se v tom dělají změny. U jednočipu změníš pouze program.
triumf
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od triumf »

na nějakýho PICe jsem taky myslel, ale mělo by se to i plynule rozsvícet,ne skokově po diodách, takže proto by to bylo analogově lepší
piitr

#6 Příspěvek od piitr »

triumf píše:na nějakýho PICe jsem taky myslel, ale mělo by se to i plynule rozsvícet,ne skokově po diodách, takže proto by to bylo analogově lepší

Na to je ten počítač právě úplně nejlepší. Použiješ PWM.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“