Měnič
Moderátor: Moderátoři
To bych viděl větší problém v té dolní mezi napájení - při 1,5V jsem ještě žádnou 555ku makat neviděl. Při asi tak 2,5-2,7V prosím, CMOS by si mohl dát říct, na 3V skoro určitě, ale na ten 1 monočlánek - hmm, to chce opravdu buď cosi od MAXIMA, nebo diskrétní trandy a to raději ještě Ge, aby na nich byl malý úbytek napětí... Musí to být schopné makat i při jen 1,5V??? Pak taky při odběru 5V/250(nebo i víc)mA ze střídače stoupne jeho odběr až kamsi do nebe - ÚČINNOST, kamaráde, ÚČINNOST - to bude asi největší kámen úrazu... Když vezmu průměrnou účinnost konverze DC/DC s trafem jako 65% (jsem dost fanda,co?), budeš MUSET mít při 1/4 ampéru na výstupu vstupní proud minimálně 1,3A (při 1,5V)!!! A u konverze s nábojovou pumpou (spínané kondy) to nebude o nic lepší, navíc abys dosáhl menší rozměry, budeš muset jít do relativně vysoké frekvence přepínání, rychlých diod, kondíků s minimálním ESR atd - buď slev z požadavků, nebo Ti opravdu nezbyde nic jiného, než koupit drahý MAXIM...
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A jedna drobná "technická" - on požaduje měnič, co zvládne režim "step-down" i "step-up" v jednom, což je sice technicky realizovatelný, ovšem není to až zas tak jednoduchý...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
EKKAR píše: ... buď slev z požadavků, nebo Ti opravdu nezbyde nic jiného, než koupit drahý MAXIM...
K tomu drahému MAXIMu podle Tebe ještě dodám : a velmi těžko sehnatelný...
Pokud nesežene ani Tebou navrhovanou evropskou variantu, bude si muset objednat ponorku... Slyšel jsem, že prý ruský Tajfuny jsou hezky vychytaný...
A kutilmile - nelituju tě