Můžete mi někdo prosím poradit...Mám doma tuto pračku a buben se už odpočátku programu vůbec netočí. Vodu normálně napustí, ohřeje a vše bez problémů, ale buben se nezačne vůbec totič. Tím, že nezačne buben dělat pohyb, tak se vlastně ani neposune program dál a musím to vypnout a posunout na vypuštění. Odtok je vyčištěný-s tím jsem měl jednou problém, když neodčerpávala a pak neždímala. Ale teď nevím, zda je to motorem nebo něčím jiným v elektronice... Dík moc za rady
Pračky používají více principů motorů, nejběžnější u starších kousků je asynchronní dvojmotor, zpravidla 16 pólů praní a 2 odstředění. To asi nebude Tvůj případ, podle ceny soudím na bednu plnou elektroniky. Takže bych to viděl spíše na regulátor. Pokud má ale hodně naběháno, mohly by to být i uhlíky komutátorového motoru. Teď jsem na prezentačce AEG viděl dokonce systém "direct drive" tedy vícefázový motor řízený z kmitočtového syntezátoru. To už se bez originálních dílů nedá opravit ani omylem, navíc to je "black box", výlisek z plastu a z něho kouká hafo drátů. Cena řádově tisíce. To bude konec kutilů v Čechách. Buď opatrnej, nepracuj pod napětím a když už, tak pouze za proudovým chráničem!